Veel beginnende WordPress gebruikers hebben vragen over WordPress. In dit artikel vind je 10 veelgestelde vragen over WordPress en de antwoorden op de vraag.

1. Is WordPress gratis?

Ja, WordPress is helemaal gratis. Je betaalt geen aanschafkosten of licentiekosten. De kosten voor WordPress gaan in het ontwikkelen van de website zitten en eventueel in betaalde uitbreidingen zoals een premium WordPress theme of betaalde plugins.

2. Is WordPress open source?

Ja, WordPress is open source. Open source betekent dat de broncode helemaal vrij is gegeven en je deze dus zelf kunt aanpassen. Verder is er een team van ontwikkelaars dagelijks bezig om het systeem te verbeteren.

3. Is WordPress moeilijk?

Dat ligt natuurlijk een beetje aan de vaardigheden die je bezit maar om pagina’s te bewerken, kun je met algemene computer kennis en kennis van Microsoft Word prima uit de voeten. Je kunt dan zelf je pagina’s aanmaken en veranderen. Wil je een zelf een website maken met WordPress dan is dat ook goed mogelijk maar dit vergt wel meer kennis. Je zou een (online) cursus kunnen volgen en als je meer kennis wil, kun je je verdiepen in HTML, CSS, PHP en JavaScript.

4. Is WordPress veilig?

WordPress is zeker veilig. Maar waarom hoor je dan zo vaak dat WordPress websites gehackt worden, zul je je afvragen? Een WordPress website vergt wel onderhoud. Er komen zeer regelmatig nieuwe updates uit voor WordPress, WordPress themes en plugins. Daarnaast is het belangrijk dat je investeert in goede webhosting. Jij kunt je zaakjes wel op orde hebben maar als andere websites op de server dit niet hebben, kun je nog in de problemen komen.

5. Hoe WordPress installeren?

Het installeren van WordPress is zeer eenvoudig. WordPress zelf spreekt van een 5 minuten installatie en het kost je inderdaad niet meer dan 5 minuten om WordPress te installeren. Daarnaast bieden veel providers een installatie met een druk op de knop of een pakket waarbij WordPress al geïnstalleerd is. Als je nog geen eigen hosting hebt, kun je WordPress ook op je eigen computer installeren.

6. Waarom WordPress gebruiken?

WordPress is het meest gebruikte systeem ter wereld om een website mee te maken. Daarnaast zijn er veel ontwikkelaars die je kunnen helpen en wordt er dagelijks gewerkt aan het verbeteren van WordPress. Met WordPress kun je (bijna) elk soort website maken en zijn de kosten voor het ontwikkelen van een website relatief laag.

7. Wat is WordPress precies?

WordPress is een Content Management Systeem waarmee je als gebruiker overal en altijd waar je de beschikking over een internet verbinding hebt, kunt werken aan je website. Je kunt met WordPress eenvoudig de content op je website beheren.

8. Wat zijn WordPress themes?

Een WordPress theme, in het Nederlands thema, is een verzameling PHP, HTML en CSS bestanden die de vormgeving van je WordPress website bepalen. Daarnaast kan er in een WordPress theme ook al functionaliteit ingebouwd zitten zoals een slider, een editor of een formulier.

9. Welke bedrijven gebruiken WordPress?

Dat zijn er te veel om op te noemen. in bijna elke sector is er wel een (bekend) bedrijf dat een WordPress website heeft. Voorbeelden van bekende bedrijven die een WordPress website hebben:

10. Door wie een WordPress website laten maken?

Je kunt er voor kiezen om zelf een WordPress website te maken en de eerste 70-80% zal goed te doen zijn. Maar wil je serieus met je website aan de gang dan kun je het beste een WordPress specialist kiezen. Kies altijd een specialist die al meerder WordPress websites gemaakt heeft en die goed naar jouw wensen luistert zodat jij krijgt wat je wil.

Staat jouw vraag er niet bij?

Wil je meer over WordPress weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een WordPress website.