Een WordPress child theme is een theme dat de functionaliteit “erft” van een parent theme. Een child theme wordt vaak gebruikt als je aanpassingen aan een WordPress theme wil maken zonder de kans op het verlies van deze aanpassingen als je het theme update. Je voorkomt er mee dat je welk bestand moet nakijken of dit aangepast moet worden bij een update.

wordpress child theme

In de begin dagen van WordPress was het nogal lastig om een update op een theme uit te voeren zonder de eigen gemaakte aanpassingen kwijt te raken. Daarom heeft het WordPress ontwikkel theme een child theme in het leven geroepen.

Waarom worden child themes gebruikt?

Een child theme kan veel tijd besparen. Door een theme uit te kiezen wat in basis goed is voor je website maar nog wel een paar dingen heeft die je anders wil hebben, kun je veel ontwikkel tijd besparen. Je past simpelweg hetgeen aan wat je anders wilt in plaats van alles van nul te bouwen.

De voordelen van een WordPress child theme

  • Veilig updaten. Je kunt het parent theme veilig updaten zonder dat je functionaliteit verliest
  • Makkelijk uitbreidbaar. Je hoeft alleen maar de aanpassingen te doen in de bestanden die je wil aanpassen of je kunt eenvoudig nieuwe functionaliteit toevoegen.
  • Vangnet. Als je een nieuw theme maakt en je vergeet iets te coderen dan is de kans groot dat er een fout optreedt. Een child theme valt dan terug op de funtionaliteit van het parent theme.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!