Een WordPress theme zorgt voor de look en feel van je website. Maar het is meer dan dat alleen. In een WordPress theme kan namelijk ook nog functionaliteit ingebouwd worden zodat ook de functionaliteit van je WordPress website aangepast wordt.

Een WordPress theme is een verzameling bestanden en zorgt voor de vormgeving van de website en vaak wordt er ook nog extra functionaliteit meegeleverd. Dit kan door functionaliteit die normaal gesproken via een WordPress plugin toegevoegd wordt, in het theme te stoppen. Standaard wordt WordPress met een gratis theme geleverd. Elk jaar komt er een nieuw standaard theme uit en de themes worden naar het jaartal van verschijning genoemd. Zo zijn er de standaard themes twenty-ten, twenty-eleven, twenty-twelve en twenty-thirteen uitgegeven. Deze verwijzen naar 2010, 2011, 2012 en 2013 (de jaartallen dat de themes uitkwamen).

Mocht je genoeg hebben van deze look en feel dan kun je overwegen om een ander theme aan te schaffen. Dit kan een gratis theme worden dat je via wordpress.org downloadt of je kunt een premium theme kopen bij een commerciële aanbieder. Ook kun je een WordPress theme helemaal op maat laten maken door een WordPress ontwikkelaar. Kijk wel altijd uit met een gratis theme. Het kan soms zijn dat de kwaliteit niet al te best is. Download daarom alleen gratis WordPress themes van de officiële WordPress website en kijk altijd naar de reviews die bij het theme staan.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!