SEO optimalisatie

SEO optimalisatie, een onderdeel van internet marketing, zorgt er voor dat jouw webpagina’s hoger in Google komen. Doordat je hoger in Google staat, kun je meer (relevante) bezoekers op je website verwachten en met meer potentiële klanten in contact komen. SEO is complex en er zijn veel aspecten waar rekening mee gehouden moet worden om dit goed uit te voeren.

Waarom SEO?

SEO optimalisatie zorgt er voor dat je 24 uur per dag zonder kosten hoog in Google staat. Je kunt op elk moment in contact treden met je doelgroep zodra zij een zoekopdracht in Google intikken. Belangrijk is om je te verdiepen in je doelgroep. Zorg er voor dat je weet met welke woorden zij naar jouw producten en/of diensten zoeken.

Belangrijkste onderdelen van SEO

SEO optimalisatie bestaat uit 3 hoofd onderdelen die van belang zijn om hoger in Google te komen met je website:

 • Techniek;
  de website moet technisch geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines (lees Google). Google moet in staat zijn om jouw website te kunnen ‘lezen’, dit wil zeggen dat de spiders in staat moeten zijn om de pagina’s te kunnen indexeren.
 • Content;
  de content moet relevant zijn voor je doelgroep, regelmatig geüpdatet worden en de juiste opbouw hebben. Het is hierbij van belang dat de content voor je doelgroep geschreven wordt met aandacht voor de zoekmachines.
 • Populariteit;
  het aantal links naar een pagina geeft een indicatie hoe populair de content is. Hoe meer kwalitatieve links naar een pagina, hoe meer waarde Google hier aan hecht. Wel is het zo dat het relevante links moeten zijn. En links van populaire websites geven nog extra kracht aan de link.

SEO werkwijze

Een SEO optimalisatie traject bestaat uit verschillende fasen.

 1. Zoekwoorden onderzoek; onderzoeken met welke zoekwoorden de doelgroep zoekt naar producten en/of diensten.
 2. Technische website analyse; hoe zit de website op dit moment tehnisch in elkaar? Is de snelheid optimaal? Is de website op alle apparaten goed zichtbaar?
 3. Website structuur; is de indeling van de content optimaal?
 4. Content game plan; een plan schrijven voor het plaatsen van de content.
 5. Rapportage; maandelijks een voortgangs rapport over de verrichte werkzaamheden en de voortgang daarvan.

Meer weten over SEO?

SEO is een vak apart. Een specialist kan je helpen om beter gevonden te worden. Beter gevonden worden, betekent meer bezoekers, meer klanten en uiteindelijk meer omzet met je website.

Wij kunnen je helpen om je website beter gevonden te laten worden. Wil je meer weten over SEO of onze andere internet marketing oplossingen? Bekijk onze SEO tips of neem eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!