Matt Cutts, Google’s bekendste spam vechter, is het zat! Al langer hielden ze bij Google de ontwikkelingen met betrekking tot gastbloggen in de gaten maar na een mailtje dat hij kreeg, is het genoeg! Gastbloggen voor SEO doeleinden zal niet meer gaan werken.

Op zijn blog verscheen eergisteren het artikel waarin de aankondiging staat. Matt ontving een spammy mailtje van één of ander marketing bedrijf dat graag op zijn blog een artikel wil plaatsen… tegen betaling. Dat was de bekende druppel. “No more guestblogging!”. Zoals je in het artikel kunt lezen, zijn ze bij Google hier al langer mee bezig. Gastbloggen is op zich een mooie manier om je kennis te delen maar, zoals met zo veel dingen die goed werken voor je vindbaarheid, hebben er te veel mensen misbruik van gemaakt.

Helemaal niet meer gastbloggen?

Gastbloggen blijft natuurlijk interessant om je expert status op te bouwen en om bezoekers naar je website te trekken. Maar om je website hoger in de ranking van Google te krijgen… nou nee. Dat zal dus niet meer gaan werken dankzij het soort heren dat Matt Cutts een voorstel deden.

Google gaat met deze actie weer een stapje verder in het aanpakken van goedkope blackhat SEO technieken die er alleen op uit zijn om op een makkelijke manier websites hoger in Google te krijgen. Een goede ontwikkeling als je het mij vraagt. Uiteindelijk zullen de kwaliteitswebsites overblijven en alle websites die niets toevoegen maar alleen bestaan om zo veel mogelijk advertentie geld binnen te halen, verdwijnen.

Kijk hier even naar de laatste video uit de serie die op de blog van Matt Cutts staat. De overige video’s kun je via zijn website bekijken.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!