Standaard biedt WordPress de mogelijkheid om bezoekers op je pagina’s en berichten te reageren. Je kunt dit uitzetten voor pagina’s en/of voor berichten. Maar het is ook mogelijk om dit per pagina of per bericht aan- of uit te zetten. Hoe kun je WordPress reacties uitzetten?

WordPress reacties uitzetten kan met het WordPress CMS op 3 manieren:

  • Alle reacties uitzetten
  • Met een selectie de reacties voor meerdere pagina’s en/of berichten uitzetten
  • Per pagina of bericht uitzetten

Welke optie je kiest, is afhankelijk van je wensen. Daarnaast kun je de reacties ook nog via de code uitschakelen maar dat wordt alleen aangeraden als je kennis van PHP hebt.

Alle WordPress reacties uitzetten

Kies voor deze optie als bezoekers op je website helemaal geen reacties mogen plaatsen. Bezoekers kunnen dus niet op pagina’s en niet op berichten reageren. Let wel op want de instelling werkt alleen voor nieuwe pagina’s en berichten. Reacties op bestaande pagina’s en berichten zul je zelf moeten verwijderen en de reacties zul je daar ook uit moeten zetten.

Ga in het CMS via het menu naar Instellingen > Reacties. Je krijgt onderstaand scherm en daar vink je de optie “Sta toe dat bezoekers kunnen reageren op nieuwe artikelen” uit. Eventueel kun je deze instelling op pagina en bericht niveau overschrijven (wel reacties toelaten).

WordPress reacties uitzetten

Meerdere reacties tegelijk uitzetten

Ga naar Pagina’s of Berichten in het CMS en selecteer de gewenste pagina’s of berichten. Klik vervolgens op Bewerken en o pde knop uitvoeren. Er verschijnen nu verschillende opties die je kunt kiezen. Kies de optie Reacties. Je kunt de reacties aan- of uitzetten.

wordpress bulk reacties uitzetten

Reacties op pagina of bericht niveau uitzetten

Als laatste kun je op pagina en/ of berichten niveau bepalen of reacties wel of niet geplaatst mogen worden. Dit doe je door een pagina of bericht te bewerken en vervolgens naar beneden te scrollen. Je ziet dan onderstaand veld waar je de status van de reacties aan kunt geven.

wordpress reacties op pagina

Het kan zijn dat je deze optie niet ziet omdat deze uitgeschakeld staat. Dit los je op door boven in je scherm op Scherminstellingen te klikken en daar de optie Reacties aan te vinken.

wordpress scherminstellingen

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!