Het korte antwoord op deze vraag is: nee, de metatag keywords wordt niet meer door Google gebruikt om webpagina’s te indexeren.

Wat is de metatag keyword?

Het is één van de vele metatags die je op een pagina kunt gebruiken en moet gebruikt worden om aan te geven waar de pagina over gaat (met een paar steekwoorden). Vroeger was het een makkelijke manier om hoger in Google te komen. Omdat de metatag veelvuldig misbruikt werd, negeert Google de metatag keywords sinds jaren.

Wil je de metatag toch gebruiken, bijvoorbeeld voor de zoekmachine Bing? Pas dan op! Zorg er voor dat de keywords die je gebruikt ook echt relevant voor de pagina zijn anders zal Google je zelfs strafpunten geven en zul je in plaats van hoger in Google, lager in Google komen te staan!

Welke metatags dan wel gebruiken?

De metatag keywords hoef je dus niet meer te gebruiken. Maar welke dan wel? Er zijn eigenlijk maar 2 metatags belangrijk:

Zorg dat je deze twee altijd goed invult. Simpel gezegd. Plaats het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden in de metatag en plaats deze zo ver mogelijk naar voren. Meer informatie over het optimaliseren van de metatag description vind je hier.

Bekijk ook de video van Google zelf met daarin een uitleg.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!