Je hebt een website online, laat de klanten nu maar komen! Je leest op veel websites hoe makkelijk het moet zijn om klanten met je website binnen te halen. Kwestie van wat SEO doen, Social Media inzetten en klaar, de klanten komen nu vanzelf op je website. Helaas valt dat in de praktijk nogal tegen. Klanten met je website krijgen is in de praktijk een stuk moeilijker.

vrouw die het niet meer weet

Je wil graag van een website met weinig bezoekers en weinig nieuwe klanten naar een website waar Google gek op is die veel nieuwe klanten oplevert. Vaak zitten er in de basis al een hoop verbeterpunten. In dit artikel lees je de 7 meest voorkomende websdesign fouten van ondernemers.

1. Het inhuren van een webdesigner

Een webdesigner is geen internet marketeer. De meeste webdeisgner hebben geen verstand van marketing en zijn goed in het designen van een website. Maar het design van een website levert geen klanten op! Een design dat klanten oplevert heeft aandacht voor de zoekmachines en aandacht voor usablility. Hoe mooi jij je website vindt, is niet belangrijk. Het gaat erom dat je website klanten oplevert. Vraag daarom altijd aan een webdesigner of er ook aandacht aan SEO besteed wordt. Zoek anders een webdesigner die dit wel doet of schakel ook een internet marketeer in.

seo basis

2. De basis van SEO niet implementeren

De basis van SEO kan heel simpel toegepast worden.

  • Zorg voor een responsive website
  • Zorg voor goede hosting (snelheid)
  • Weet welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruik dmv een zoekwoorden onderzoek
  • Besteed aandacht aan on page seo zoals voldoende content, pagina titels, meta tag descriptions, koppen en tussen koppen en optimaliseer je afbeeldingen
  • Gebruik je zoekwoorden consequent in je teksten
  • Zorg voor links naar je website

Deze basis is heel goed zelf uit te voeren. Je kunt natuurlijk nog een stapje verder gaan door een SEO bedrijf in te huren. Maar zorg er eerst voor dat je er zelf al iets aan gedaan hebt. Gebruik de eerder gepubliceerde SEO checklist om de SEO van je website in orde te maken.

open source cms-en

3. Geen gebruik maken van een CMS

WordPress, Drupal en Joomla zijn de populairste open source CMS-en die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Wij gebruiken en raden alleen maar WordPress aan. Waarom? Dat lees je hier.

Een CMS is belangrijk om zelf snel content toe te kunnen voegen. Met een CMS kun je zelf je website onderhouden zonder veel technische kennis. De belangrijkste reden waarom ondernemers niet succesvol zijn met hun website is dat ze niet zelf hun website aan kunnen passen.

4. Vergeten om content toe te voegen

Voeg op regelmatige basis content toe aan je website. De meeste website zijn statisch en niet up-to-date, ze zijn in feite een online brochure. Google is gek op websites die actief zijn, waar regelmatig nieuwe content op verschijnt en ook jouw potentiële klanten lezen graag actuele oplossingen voor hun problemen.

Blog daarom minimaal 1 keer per 2 weken, 1 keer per week is nog beter, om nieuwe klanten aan te trekken. Schrijf voor je doelgroep, niet voor je zelf. Schrijf waardevolle content. Wil je meer weten over bloggen? Lees dan dit artikel.

Website offerte aanvragen

5. Geen duidelijk call to action

Vertel bezoekers op je website wat de volgende stap is die zij moeten nemen. Website bezoekers willen graag bij de hand genomen worden, zorg er voor dat het duidelijk is wat ze moeten doen. Dit doe doe je door duidelijke call to actions op je website te plaatsen. Denk aan buttons met teksten als ‘Klik hier’, ‘Maak een afspraak’, ‘Koop nu’, ‘Download nu’ etc etc.

6. Geen resultaten bijhouden

Je moet je ranking, bezoeken, leads en klanten bijhouden om te kijken wat je resultaten zijn en of je resultaten verbeteren. Google heeft hier 2 uitstekende tools voor en deze zijn nog gratis ook. Gebruik Google Analytics en Google Webmaster Tools om je website te monitoren en je weet wat de resultaten van je inspanningen zijn en of deze verbeteren of niet.

7. Het ontbreken van vertrouwen en Social Media iconen

social media icons
Mensen moeten je vertrouwen voordat ze zaken met je willen doen. Vertrouwen op je website kun je wekken door

  • Reviews en testimonials van klanten op je website te plaatsen
  • Gebruikt te maken van Social Media iconen zodat je kan zien hoe vaak een artikel gedeeld of geliked wordt
  • Keurmerken op je website plaatsen

Dit waren 7 veel voorkomende fouten die website eigenaren maken waardoor hun website geen klanten oplevert. Heb jij ook te weinig klanten via je website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om jouw website te bespreken.

Deel dit artikel svp met jouw netwerk zodat anderen ook gebruik kunnen maken van deze kennis.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!