Tientallen miljoenen websites die online staan, zijn in WordPress gemaakt. Van kleine blog tot website van een multinational, WordPress kan ze allemaal bedienen. 10 jaar geleden gestart als blog systeem en nu uitgegroeid tot een volwaardig CMS, WordPress is het nummer 1 CMS dat er nu op de markt verkrijgbaar is.

Waarom is WordPress het CMS dat je moet hebben? Er zijn tenslotte tientallen en misschien wel honderden andere CMS-en te krijgen. In dit artikel geef ik je 6 redenen waarom je voor een WordPress website moet kiezen.

1. WordPress is vrij verkrijgbaar en open source

Voor WordPress hoef je geen aanschaf- en hoge jaarlijkse licentie kosten te betalen. Het is helemaal gratis. De enige kosten die je kwijt bent zijn de ontwikkelingskosten. Daarbij is WordPress open source wat betekent dat je de beschikking hebt over de broncode. Je kunt zelf wijzigingen uitvoeren en je hebt altijd een grote community van honderden developers die constant bezig is om het product te verbeteren. Als er fouten in het systeem ontdekt worden, zullen deze snel verholpen worden. Voor vragen over WordPress kun je op diverse fora terecht.

2. WordPress is populair

Vandaag de dag zijn er zo’n 63 miljoen websites gemaakt met WordPress. 20% van de websites die online staan, zijn met WordPress gemaakt. Van kleine bedrijven tot multinationals maken gebruik van het CMS. Het voordeel van een populair CMS is dat er altijd ondersteuning te vinden is en dat het systeem steeds doorontwikkeld wordt.

3. Google loves WordPress

De vindbaarheid van WordPress websites is een slecht bewaard geheim. Wil je door Google gevonden worden? Neem dan een WordPress website! Door de manier waarop WordPress gebouwd is, is het een ware zoekmachine magneet. Standaard is de zoekmachine vriendelijkheid al vrij goed maar met plugins zoals Yoast WordPress maak je van WordPress een super zoekmachine vriendelijke website.

4. WordPress is gemakkelijk in gebruik

WordPress is beroemd vanwege de 5 minuten installatie en de makkelijke interface. Eén van de grote voordelen van WordPress is het gemak waarmee je je website kunt updaten. Voor elke gebruiker is het systeem dusdanig simpel dat je het snel onder de knie hebt.

5. Vele gratis plugins beschikbaar

Is de standaard functionaliteit van WordPress niet voldoende? Op wordpress.org vind je duizenden (gratis) plugins. Een plugin is software met een bepaalde functionaliteit. Zo zijn er plugins voor zoekmachine optimalisatie, contact formulieren, foto albums, beveiliging etc etc.

Veel van deze plugins zijn gratis. Daarnaast zijn er ook zeer veel plugins te verkrijgen voor schappelijke prijzen van een paar dollar/euro. Mocht je nog niks gevonden hebben dan is het makkelijk om een developer in te huren die precies de plugin maakt zoals jij die hebben wilt.

6. Veel themes beschikbaar

Een theme bepaalt de vormgeving van de website. Voor WordPress zijn er vele themes beschikbaar. Je hebt gratis themes en premium themes waar je rond de 50 euro voor betaalt. Daar waar je vroeger voor een old school website ongeveer 50% van je budget kwijt was aan het ontwerpen van de layout kun je nu dus voor een laag bedrag al een hele mooie layout hebben. Natuurlijk ben je nog extra kosten kwijt als je het helemaal custom made wilt hebben maar om te beginnen hoef je dus niet veel te investeren.

Dit zijn 6 belangrijke redenen om voor een WordPress website te kiezen. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om voor WordPress te kiezen. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We informeren je graag over de mogelijkheden van een WordPress website.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!