Een blog is een uitstekend middel om jouw onderneming te laten groeien. Een goede blog zorgt ervoor dat je beter door Google gevonden wordt, je een relatie met je doelgroep opbouwt en mogelijk een expert status bereikt. Hoe gaat dat bloggen nu in zijn werk?

De basis, je blog

Allereerst zul je software moeten hebben om een blog te starten. Als je nog een keuze moet maken, kies dan voor WordPress. Je kunt binnen 5 minuten beginnen door een account op wordpress.com aan te maken. De beste keus is om een eigen domein te nemen en door WordPress op te installeren. WordPress kun je gratis downloaden op wordpress.org. De installatie kost je 5 minuten en veel providers hebben al een druk-op-knop-installatie. Let er wel op dat je bij een eigen domein kosten voor houting en domeinregistratie kwijt bent. Dit kan al voor zo’n € 30,- per jaar.

Waarom ga je bloggen?

Met bloggen bouw je een relatie met jouw doelgroep op. Door artikelen te plaatsen die voor jouw doelgroep waardevol zijn, zal jouw doelgroep jou leren kennen. Je kunt in contact komen met potentiële klanten.

Hoe kom ik aan blog onderwerpen?

Jouw blog is bedoeld om jouw doelgroep waarde te leveren. Hoe ga je dit doen? Je kunt bijvoorbeeld nadenken over het contact dat je hebt met je klanten (bijvoorbeeld per telefoon of per email). Welke vragen worden vaak gesteld? Daar kun je over schrijven. Je kunt ook een blog schrijven en daarin aan je lezers vragen wat ze graag willen lezen. Verder kun je vanuit jouw producten/ diensten interessante onderwerpen verzinnen.

Hoe lang moet een blog artikel zijn?

De inhoud is belangrijker dan de hoeveelheid tekst. Als jij je verhaal in 500 woorden kan vertellen is dat prima. Ga niet geforceerd meer woorden gebruiken omdat er door diverse expert gezegd wordt dat je artikel minimaal 1000 woorden moet zijn. Houd als richtlijn zo’n 600 woorden maar een artikel van 300 woorden is ook prima. Gebruik maximaal zo’n 800 woorden, dit ivm de leesbaarheid. Mocht je artikel langer zijn, maak er dan 2 artikelen van

Hoe vaak moet ik bloggen?

Het belangrijkste van bloggen is dat je consistent blogt. Een mooie frequentie is 1 keer per week. Maar dit kan ook 1 keer per 2 weken of 1 keer per maand zijn. Wat wel belangrijk is, is dat je de frequentie aanhoudt.

Welke blog artikelen worden veel gelezen?

[checklist]

  • Artikelen die inspelen op een actueel onderwerp
  • artikelen over makkelijke, direct toepasbare tips
  • interview van een autoriteit in jouw niche
  • lijstjes met tips

[/checklist]

Tenslotte

Bloggen is een lange termijn strategie, verwacht niet dat als je 2 artikelen geschreven hebt dat je meteen een grote hoeveelheid bezoekers naar je website krijgt. Er zijn veel succesvolle blogs die er 1 tot 2 jaar over gedaan hebben voordat er succes kwam.

Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met jouw netwerk via de social media buttons hieronder. Heb je vragen of opmerkingen? Laat deze in het commentaar veld hieronder achter.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!