Is het moeilijk om een webshop in WordPress te maken? Nee hoor! Er zijn tegenwoordig verschillende plugins verkrijgbaar die jouw WordPress website in een webshop omtoveren. De bekendste en waarschijnlijk ook de beste webshop plugin voor WordPress is Woocommerce.

woothemes logoWoocommerce is een e-commerce toolkit welke er voor zorgt dat je van je WordPress website een WordPress webshop maakt. De Woocommerce plugin is gratis te downloaden op de website van Woothemes.

Waarom een WordPress webshop?

Waarom wil je een webshop in WordPress bouwen terwijl er nog tal van andere platformen speciaal voor webshop oplossingen zijn, zoals bijvoorbeeld Magento? Een WordPress webshop heeft als voordeel dat je alles in één omgeving kan integreren. Als je een WordPress website hebt, kun je heel makkelijk producten via dezelfde omgeving aanbieden. Voor de eigenaar van de WordPress website heeft dit als voordeel dat alles vanuit één backend geregeld kan worden.

Een WordPress webshop is makkelijk op te zetten en de kosten zullen daardoor beduidend lager zijn dan een echte e-commerce oplossing.

woocommerce voorbeeld

Waarom Woocommerce?

Er zijn nog diverse andere plugins beschikbaar om een WordPress webshop te maken. Maar Woocommerce is op dit moment de beste keuze omdat:

  • De plugin volop in ontwikkeling is. Dit in tegenstelling tot de andere plugins waar de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit lang op zich laat wachten.
  • Er voor de Nederlandse markt interessante koppelingen zoals iDEAL beschikbaar zijn.
  • Veel extra plugins beschikbaar
  • Veel themes die voor Woocommerce geschikt zijn
  • Profiteert van de WordPress voordelen zoals goede vindbaarheid

Magento concurrent?

Een WordPress website met Woocommerce is geen concurrent van Magento. Beide systemen worden voor verschillende doeleinden ingezet. Magento is bijvoorbeeld van origine een e-commerce platform gericht op verkoop. Het is uitermate geschikt voor grote webshops met een groot, gevarieerd aanbod. Gebruik dit als als het verkopen van een groot assortiment producten het hoofddoel is.

Een WordPress webshop is meer bedoeld als een uitbreiding op een bestaande website. Het is zeer geschikt als er een klein assortiment met min of meer gelijke producten aangeboden moet worden.  Het heeft wel duidelijke voordelen dat de ontwikkel tijd korter is en daardoor de kosten ook lager uit zullen vallen.

Maar zoals eerder gezegd, gebruik Woocommerce voor een kleinere, niet niet al te complexe webwinkel. Daar is het uitermate geschikt voor.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!