WordPress is op dit moment één van de populairste open source Content Management Systemen die er op de markt te verkrijgen is. Standaard is WordPress al een goed systeem maar met het installeren van onderstaande plugins zal jouw WordPress website nog veel beter worden.


akismet

Voorkom spam met Akismet

Deze plugin wordt tegenwoordig standaard met WordPress meegeleverd. Het enige wat je nog met doen is de plugin activeren, een gratis Akismet API key aanmaken en de API key in de configuratie van de plugin opslaan. Akismet zorgt er voor dat er spam commentaren uitgefilterd worden.

Plugins voor betere SEO

WordPress is al zoekmachine vriendelijk maar met het installeren van onderstaande plugins zal je website vindbaarheid nog verder verbeterd worden:

WordPress SEO by Yoast

De plugin voor een beter on-page SEO. WordPress SEO by Yoast controleert jouw pagina zodat je kunt zien of jouw pagina goed geoptimaliseerd is. Tevens levert de plugin een XML sitemap voor Google.

SEO Smart Links

Links zijn belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Niet alleen links van andere websites maar ook interne links (links op je eigen website). Met SEO Smart links kun je eenvoudig jouw interne links beheren. Je geeft een woord of zin op en koppelt daar een link naar een pagina aan. Elke keer als het woord of de zin op jouw website voorkomt, zal deze plugin daar een link van maken.

YARPP (Yet Another Related Post Plugin)

Met deze plugin kun je je bezoekers langer op je website vasthouden. YARRP plaatst automatisch links naar gerelateerde berichten met een foto onder aan een artikel. Bezoekers van je blog zullen hierdoor meer artikelen gaan lezen.

Google Analytics

Meten is weten, Google Analytics houdt diverse statistieken van je website bij. Deze plugin zorgt er voor dat de data van je website in je Google Analytics account terecht komt.

Wil je meer over Google Analytics weten? Lees dan het artikel Aan de slag met Google Analytics.

Plugins voor veiligheid en onderhoud

Deze plugins maken je website veiliger, sneller en zorgen voor het onderhoud van je website.

Limit Login Attempts

Kwaadwillenden maken gebruik van scripts om in jouw website te komen. Een veelgebruikte truck is om via een script jouw gebruikersnaam en wachtwoord proberen te achterhalen. Het script probeert verschillende combinaties achter elkaar uit. Deze plugin zorgt er voor dat het IP adres waarvan iemand (of iets) probeert in te loggen na 4 foute pogingen geblokkeerd wordt.

Meer tips om je WordPress website te beveiligen vind je in dit artikel.

W3 Total Cache

Een WordPress website is een dynamische website, pagina’s worden opgeslagen in een database en op het moment dat een bezoeker een pagina bezoet, wordt de pagina uit de database opgehaald. Dit proces kost geheugen van de server waar de website op draait. De plugin W3 Total Cache cacht de pagina’s. Dit betekent zoveel als dat de dynamische pagina’s opgeslagen worden als aparte bestanden waardoor er minder geheugen gebruikt wordt en de website uiteindelijk sneller wordt.

WordPress Database Backup

Mocht er toch een keer iets fout gaan met je website dan is het handig dat je een backup hebt. Daar is deze plugin voor. De plugin maakt een backup van je database en emailt deze naar je toe. Nog veel beter is het natuurlijk om een goede hosting provider te nemen en de backup (en het terugzetten) door de provider terug te laten zetten.

Plugins voor Social Media

Digg Digg

Social Media zijn perfect om (nieuwe) bezoekers naar je website te leiden. De plugin Digg Digg zorg er voor dat bezoekers op jouw website pagina’s kunnen delen via de belangrijkste Social Media. Door het delen met hun eigen netwerk bestaat de kans dat andere volgers/ vrienden van hen naar jouw website komen. Tevens is het delen op Social Media goed voor de vindbaarheid van je website.

Tweet Old Post

Tweet Old Post zorgt er voor dat er regelmatig automatisch een tweet over jouw artikelen op Twitter geplaatst wordt. De plugin is vooral handig omdat je wel eens vergeet om te tweeten. Door gebruik te maken van de plugin zal je Twitter account actief blijven en constant nieuwe volgers en nieuwe bezoekers naar je website aantrekken.

Pagina opmaak plugins

Hide title

Soms wil je een andere titel in je artikel dan de naam van je artikel. Met deze plugin is dit heel simpel. Je vinkt het vakje “hide title” aan en je kunt een eigen kop aan je artikel geven.

Columns

Wil je je tekst netjes in kolommen verdelen zoals bijvoorbeeld krantenkolommen? Dan is deze plugin de plugin die je moet hebben.

 Tablepress

Content van je website mooi opmaken in tabellen is een eitje met deze plugin. Met veel extra mogelijkheden zoals het sorteren van de data in de tabel.

Extra plugin

Contact formulier met Contact Form 7

Ongelooflijk maar waar, standaard beschikt WordPress niet over een contactformulier. De plugin Contact Form 7 lost dit probleem gratis op. Er zijn ook nog uitgebreidere oplossingen zoals Gravity forms maar daar moet je voor betalen.

 

 

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!