WordPress 3.7 is nog maar net uit of de nieuwe versie 3.8 is er al weer. De grootste veranderingen in 3.7 waren vooral “onder de motorkap” en dus niet heel erg zichtbaar voor de gebruiker. In WordPress 3.8 is dit anders. Hier zijn wel duidelijke verschillen voor de gebruiker waarneembaar. Veel van de veranderingen waren al beschikbaar als plugin maar zijn nu in de standaard software opgenomen.

De belangrijkste wijzigingen in WordPress 3.8

Nieuwe layout voor de backend

wordpress 3.8 backend

De layout van de backend is aangepakt. Voor 3.8 was deze al beschikbaar als de plugin MP6, nu wordt het standaard in WordPress meegeleverd. De nieuwe backend ziet er stukken beter uit en is bovendien responsive. Het wordt dus op alle schermen goed getoond.

Genoeg van die saaie kleuren?

wordpress 3.8 kleurenschema

Verander nu zelf de kleuren door een kleurenschema naar keuze te kiezen

Nieuw lettertype

Het Open Sans lettertype voor heldere typografie, geoptimaliseerd is voor zowel desktop als mobiel.

Snelheid van WordPress

Korte laadtijden door op vector gebaseerde iconen die zich aanpassen aan je scherm.

Verbeterd themabeheer

Het vernieuwde themabeheer laat je de thema’s beoordeling in één oogopslag. Of wanneer je meer informatie wil, klik dan op “Thema details”. Ga vervolgens rustig zitten en navigeer met je pijltjestoetsen op je toetsenbord door alle thema’s die beschikbaar zijn.

Widgets aanpassing

wordpress widget beheer

Met WordPress 3.8 is er een nieuwe gebruikersinterface voor het scherm widgets. Met het nieuwe widgets scherm kunnen gebruikers eenvoudig kiezen waar zij de widgets willen plaatsen. Je kunt widgets nu zowel klikken als slepen. De nieuwe widget-interface is netter en visueel aantrekkelijker dan in de vorige versies van WordPress.

Better Live Previews of Themes

De nieuwe live preview van themes was al beschikbaar in de vorm van de pluggen Thx38 en zit nu standaard in WordPress. De nieuwe weergave heeft minder tekst waardoor je van te voren een beter beeld van het theme hebt.

Een nieuw thema, Twenty Fourteen

Een mooi nieuw responsive magazine thema.

twenty fourtheen

Nog niet uitgerolde functies

Een functie waar met smart op gewacht wordt is Omnisearch. Met deze zoekfunctie kun je in de backend zoeken naar de media, berichten, pagina’s, inhoud, bestanden, plugins en thema’s op je WordPress website. Het is nog in ontwikkeling en zal niet worden geleverd met WordPress 3.8.

 

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!