Meer likes op Facebook, welke eigenaar van een fanpage wil dit nou niet? En hoewel het moeilijker is om likes te krijgen dan een paar jaar geleden, is het nog steeds goed mogelijk om meer likes op Facebook te krijgen. Lees hier de beste tips om meer likes op Facebook te krijgen.

meer likes op facebook

Waarom wil je meer likes op Facebook?

Veel likes zorgen voor een groter bereik van jouw berichten. Meer mensen kunnen jouw updates zien. Maar sinds Facebook zijn algoritme heeft aangepast met de Facebook Edgerank is het niet meer zo makkelijk om iedereen die jouw pagina leuk vindt te bereiken. Zorg er dus altijd voor dat je relevante ‘likers’ hebt. Mensen die echt in je pagina geïnteresseerd zijn.

Standaard zal ongeveer 20% van je volgers je updates zien. Naarmate er meer of minder mensen reageren op je updates zal je bereik toe- of afnemen. Focus je dus liever op de kwaliteit van je volgers dan op het aantal volgers.

Begin met het uitnodigenvan je eigen netwerk

De eerste tip om meer likes op Facebook te krijgen is om te beginnen met je eigen vrienden en kennissen die je als privé persoon op Facebook hebt. Na het aanmaken van je bedrijfspagina kun je dit eenvoudig doen door op je pagina op “Bericht” te klikken. Er volgt een uitklapmenu waarin je “Vrienden uitnodigen” kunt kiezen. Nodig mensen uit je netwerk uit waarvoor de pagina interessant kan zijn.

Gebruik andere Social Media

Op andere Social Media zoals bijvoorbeeld Twitter, LinkedIn en Instagram kun je je Facebook pagina promoten. Op deze manier kun je ook meer likes op Facebook krijgen.

Nieuwsbrief abonnees

Heb je een mailinglijst in een autoresponder zoals MailChimp of Aweber? Nodig deze abonnees dan uit. Dit kun je doen door onder elke mailing je Facebook pagina te plaatsen of als je een serie mails via de autoresponder verstuurt, één mail gebruiken om je Facebook pagina te promoten.

Email handtekening

Zoals je je Facebook pagina onderaan je mailing zet, kun je dit natuurlijk ook bij je gewone emails doen. Plaats in je handtekening je Facebook pagina met een korte call to action om je pagina te liken.

Like box op je website

Plaats een Facebook like box op een zichtbare plaats op je website. Bijvoorbeeld in de sidebar. Via de like box kunnen bezoekers op je website je pagina liken. De code voor de like box kun je bij Facebook developers ophalen.

“Koop mensen om”

Net zoals je bij emailmarketing mensen op je lijst krijgt door iets weg te geven, kan dit natuurlijk ook met Facebook. Geef in ruil voor een like iets van waarde gratis aan degene die je pagina een like geeft. Om het je makkelijk te maken, kun je bij een WordPress website hier ook een plugin voor gebruiken.

Waardevolle content voor je doelgroep

Als je updates op je Facebook pagina plaatst, zorg dan dat deze van waarde zijn voor je doelgroep. Waardevolle content wordt eerder gedeeld en valt zo op bij mensen die je pagina nog niet liken. Grote kans dat zij jouw pagina dan gaan liken.

Gebruik afbeeldingen en video’s

Afbeeldingen en video’s doen het erg goed op Facebook en worden sneller en vaker gedeeld dan alleen maar tekst. Maak hier gebruik van.

Stel vragen om meer likes op Facebook te krijgen

Mensen reageren over het algemeen veel op vragen. Ook hier kun je weer gebruik maken van de kracht van het netwerk.

Post op de juiste tijdstippen

Om je update op te laten vallen, moet je strategisch posten. Updates die om 07.00 uur en om 19.00 uur geplaatst worden, doen het over het algemeen goed. Ook is zondag een goede dag om updates te plaatsen.

Adverteer op Facebook

Adverteren op Facebook is één van de beste methoden om in contact te komen met je doelgroep. Ook om je pagina onder de aandacht van je doelgroep te brengen is adverteren op Facebook zeer geschikt. Voor een relatief laag bedrag kun je zo aan veel likers komen.

Niet doen: likes kopen

Het is verleidelijk maar ten zeerste afgeraden: likes kopen op bijvoorbeeld Fiverr. Hier bieden diverse mensen likes aan maar dit zijn mensen die in de meeste gevallen totaal niet relevant voor jouw pagina zijn. Hierdoor loop je de kans dat het bereik van je pagina omlaag gaat en dat steeds minder mensen jouw updates zien.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!