Ieder jaar is de aankondiging er weer. Vannacht om 03.00 uur moet de klok een uur terug of juist vooruit gezet worden. Inderdaad het is dan weer zomertijd of wintertijd. ook WordPress maakt gebruik van een klok. Vooral bij het inplannen van blogs is deze tijd belangrijk. Als je immers je mailing op een bepaalde tijd verstuurt en je blog staat nog niet online, kan dat bezoekers van de website afjagen en er voor zorgen dat ze niet meer terugkomen.

De tijd instellen in WordPress

Standaard staat de tijd in WordPress op de tijdzone UTC+1. Er wordt gekeken naar de Greenwiche tijd. In de wintertijd is het hier 1 uur later en in de zomertijd 2 uur later. Als je deze instelling behoudt, zal je de tijd dus elke keer aan moeten passen. Kan dit niet handiger?

Ja wel, er is een handigere optie in WordPress. Dit is namelijk het gebruik maken van de plaats waar je bent. Hierdoor zal de tijd automatisch aangepast worden.

Als je in Nederland zit, stel je de tijd in op Amsterdam. Met deze instelling heb je geen omkijken meer naar de juiste tijd als de seizoenen wisselen!

Waar bevindt de instelling zich?

Je kunt de tijd aanpassen via het CMS door te gaan naar de optie:
Instellingen > Algemeen en dan de optie Tijdzone aan te passen.

wordpress juiste tijdzone

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!