WordPress site sneller maken? Als je last van een trage WordPress website hebt of je wil gewoon he maximale uit je website halen dan wil je vast je WordPress site versnellen. Hoe kun je dat het makkelijkste doen zonder dat je van provider gaat veranderen?

Je WordPress site versnellen

We gaan er van uit dat de hosting van je website in orde is en dat we daar niks meer aan veranderen. Wat kun je dan op je WordPress website zelf doen om deze te versnellen?

Kies een lichtgewicht theme

Een theme kan grote invloed hebben op de snelheid van je website. Er zijn WordPress themes die slecht geprogrammeerd zijn of die gewoon heel veel extra functionaliteit hebben waardoor ze traag worden. Kies daarom voor een simpel, lichtgewicht theme.

Installeer een cache plugin

WordPress genereert standaard bij elke pagina oproep de pagina door deze uit de database op te halen. Je kunt je voorstellen dat dit veel rekencapaciteit kost en dat dit de website vertraagt. Een mooie oplossing om dit te omzeilen is het installeren van een cache plugin. Met een cache plugin wordt er een versie van de pagina op de server opgeslagen waardoor er geen belasting van de database plaatsvindt. Dit kan je website aanzienlijk versnellen.

Verklein je CSS en JavaScript bestanden

Deze bestanden kun je ook weer met een plugin (minify CSS en JavaScript plugin) verkleinen. De bestanden worden als het ware in elkaar geduwt waardoor deze kleiner worden en sneller ingeladen zijn.

Wil je nog meer WordPress optimalisatie tips? Lees dan ook dit artikel waarin er uitgebreider ingegaan wordt op snelheid optimalisatie.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!