WordPress downloaden om zelf een website te bouwen? Dan kan heel makkelijk via de officiële website van WordPress. Op de website kun je WordPress gratis downloaden en gebruiken om je website te bouwen. Het enige wat je nodig hebt is een eigen webruimte, online of op je eigen computer.

Voor je WordPress gaat downloaden is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Je kunt WordPress op een webhosting pakket installeren of lokaal op je eigen computer. Bij de laatste optie kun je je website alleen op je computer bekijken, dit kan handig zijn als je wilt oefenen of testen met je website.

Benodigheden

WordPress maakt gebruikt van de scripttaal PHP voor de aansturing en van een MySQL database waar de data in opgeslagen wordt.

De PHP versie moet minimaal versie 5.2.4 zijn en de MySQL versie minimaal 5.0. Normaal gesproken voldoen de meeste webhosting partijen aan deze eisen maar vraag het voor de zekerheid even na. Als je WordPress lokaal installeert kun je de laatste versies downloaden. Meestal gebruik je WAMP of XAMPP. Download in dit geval de laatste versie.

Als je WordPress op een server installeert heb je ook nog een FTP client zoals Filezilla nodig. En het kan handig zijn om een HTML editor te gebruiken om files te bewerken. Je kunt daarvoor een gratis editor zoals Notepad++ voor gebruiken.

WordPress installeren

De installatie is zeer eenvoudig. WordPress spreekt zelf van een 5 minuten installatie en dit is ook werkelijk 5 minuten. Upload alle bestanden naar de server met je FTP client in de gewenste map, voer de gegevens in voor je gebruikersnaam, emailadres en database gegevens en de installatie is al voltooid.

Lokaal installeren is nog makkelijker, kopieer simpelweg de bestanden naar de juiste map en vul de gegevens in.

Een uitgebreide installatie handleiding op een server vind je hier en voor een lokale installatie hier.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!