Een sterk wachtwoord helpt jou om jouw account veilig te houden. Vooral bij WordPress is dit belangrijk omdat hackers vaak gebruik maken van brute force attack technieken waarbij er geautomatiseerd verschillende wachtwoorden uitgeprobeerd worden.

Wat is een sterk wachtwoord?

Een sterk wachtwoord is een wachtwoord dat moeilijk te raden is. Door gebruik te maken van meerdere en verschillende tekens, is het voor kwaadwillenden lastiger om achter een sterk wachtwoord te komen

sterk wachtwoord voorbeeld

Kenmerken van een sterk wachtwoord

• Bevatten een mix van hoofd- en kleine letters, leestekens en symbolen
  • Hebben tenminste 15 karakters
  • Elke account van de gebruiker heeft een uniek wachtwoord
  • Bevatten geen woorden uit het woordenboek
  • Hebben geen patroon van karakters (bijvoorbeeld 123456)

Waarom een sterk wachtwoord gebruiken?

Met een sterk wachtwoord verminder je de kans dat kwaadwillende toegang tot jouw account krijgen.

Tips voor goed wachtwoord gebruik

Een sterk wachtwoord alleen is niet voldoende. Je zult ook op moeten letten hoe je je wachtwoord gebruikt.

• Gebruik alleen een vertrouwd WiFi netwerk, vermijd openbare netwerken
  • Pas je wachtwoord regelmatig aan
  • Geef je wachtwoord aan niemand anders
  • Geen alleen versleutelde verbindingen als je een wachtwoord intikt (https en sftp)
  • Sla wachtwoorden niet op in een onbeveiligd bestand
  • Werk je computer op tijd bij en zorg voor een goede virusscanner

Sterke wachtwoorden genereren

Zelf een sterk wachtwoord verzinnen is lastig. Gelukkig zijn er handige websites waar je eenvoudig een sterk wachtwoord genereert. Je kunt naar de website Secure Password Generator gaan. Daar kun je snel en makkelijk een sterk wachtwoord aanmaken.

sterk wachtwoord generator

Hoe onthoud je een sterk wachtwoord?

Je kunt van je wachtwoord een zin maken, bijvoorbeeld: het wachtwoord : “nNUeA3rLUah6Muez” wordt de zin: “nut NUT USA egg APPLE 3 rope LAPTOP USA apple hulu 6 MUSIC usa egg zip”. Nog makkelijker is om je wachtwoorden te beheren met een gratis tool zoals LastPass.

Meer weten over WordPress beveiliging?

Lees dan onderstaande artikelen: