De makkelijkste manier om een meertalige WordPress website te maken is door gebruik te maken van een plugin. De plugin Polylang is één van de plugins waarmee je een meertalige WordPress website kunt maken. Het mooie is dat je met de gratis versie al heel veel mogelijkheden hebt. Lees de complete review van Polylang.

Wat is Polylang?

Polylang is een gratis WordPress plugin waarmee je eenvoudig een meertalige WordPress website maakt. Door het toevoegen van de plugin kun je van elke pagina een variant in een andere taal maken. Je kiest zelf welke talen je wilt gebruiken op je website. Bijvoorbeeld een Nederlandse en een Engelse versie. Let er wel op dat je zelf de pagina’s moet vertalen, dit gaat niet vanzelf!

De plugin is op dit moment meer dan 300.000 keer gedownload en de support op de plugin is actief en goed. Er is ook een commerciële, betaalde variant van de plugin. Deze kost € 99,-. Hierbij krijg je extra functionaliteit en premium ondersteuning van de ontwikkelaar.

Wat wordt er door Polylang vertaald?

Met Polylang kun je volgende onderdelen van je website vertalen:

• Pagina’s
  • Berichten
  • Menu’s
  • Widgets
  • WooCommerce webshop

Aan de slag met Polylang

Om te beginnen met je WordPress website meertalig te maken, download en installeer je de plugin. De plugin kun je via de WordPress repository downloaden. Doe dit rechtstreeks via je WordPress dashboard of download de plugin eerst en installeer deze. Na installatie kun je aan de slag.

Handleiding WordPress plugin installeren

Nadat je de plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebt, zie je in het menu aan de linkerkant de nieuwe optie “Talen”. Door hier op te klikken kom je in onderstaand scherm.

polylang scherm

Je kunt nu beginnen met één of meerdere talen toe te voegen en één taal de standaard taal te maken. In bovenstaand voorbeeld is de website in de talen Nederlands en Engels, waarbij Nederlands de standaard taal is.

Bekijk ook de video tutorial: