WordPress uploaden is vrij simpel. Met de juiste gegevens en gratis software is het voor iedereen mogelijk om WordPress te uploaden.

Stappenplan WordPress uploaden

Om WordPress te uploaden moet je een paar stappen doorlopen:

1. Download WordPress op de officiële WordPress website

Op de download pagina van de officiële WordPress website kun je de laatste versie van WordPress downloaden. Ga naar de website, download WordPress en sla het in een map op je computer op.

2. Bestel een hostingpakket bij een provider

Als je nog geen hosting hebt, is het zaak om een WordPress pakket te bestellen. Er zijn heel veel aanbieders van WordPress hosting, kies er één die bij jouw wensen en eisen past. Enkele goede partijen zijn:

• JouwWP hosting; hosting door WordPress specialisten waarbij je ook terecht kunt voor WordPress vragen en problemen
  • Skyberate; betaalbare, betrouwbare hosting
  • Transip; ook betaalbare hosting

3. Zorg dat je je hostinggegevens bij de hand hebt

Na het bestellen van een WordPress pakket, krijg je van de provider de hosting gegevens. Zorg dat je de gegevens van het controle paneel hebt (deze heb je nodig om een database aan te maken) en zorg er voor dat je de FTP gegevens hebt (deze heb je nodig om een verbinding met de server op te zetten en om de bestanden over te zetten).

4. Download een gratis FTP cliënt

Om de gedownloade bestanden van jouw computer naar de webserver over te zetten, heb je een FTP cliënt nodig. Met een FTP cliënt kun je een verbinding opzetten en uiteindelijk de bestanden van jouw computer overzetten naar de webserver. Een populaire, gratis FTP cliënt is FileZilla. Download deze om straks de bestanden over te zetten.

5. Upload de WordPress bestanden

Nu is het tijd om WordPress te uploaden. Start hiervoor FileZilla (of een andere FTP cliënt) op en maak connectie met de server. Aan de linkerkant zie je jouw computer en aan de rechterkant de webserver.

Navigeer aan de linkerkant naar de map waar je WordPress in opgeslagen hebt en aan de rechterkant naar de map waar je WordPress wilt opslaan (meestal is dit de hoofdmap. Voer de gegevens van de server in en start nu de verbinding. Bestanden zet je over door deze te slepen of door deze te selecteren en op de rechter muisknop te klikken en de optie “Upload” te kiezen. De bestanden worden nu naar de server geüpload.