Na de Panda update in 2011, volgde in 2012 een nieuwe aanpassing in het algoritme van google: Penguin.

De Penguin update ging een stukje verder dan de Panda update. Panda verwijderde websites met een lage kwaliteit en duplicate content uit de zoekresultaten maar Penguin ging wat agressiever te werk. De strijd tegen black hat SEO was begonnen!

Vanaf het begin van Google waren er SEO experts die gebruik maakten van de onvolkomenheden van de Google zoekmachine. Door, in Google’s ogen,  ongeoorloofde technieken te gebruiken was het mogelijk om hoog in de zoekresultaten te komen met je website. Deze techniek noemt men ook wel black hat SEO. Black SEO was en is een doorn in het oog van Google en met de Penguin update ging er een ware schockgolf door het SEO wereldje.

Vooral websites die gebruik maakten van lage kwaliteits links, opgedaan door linkbuilding, kregen het zwaar te verduren tijdens deze update. Linkbuilding was een hele makkelijke manier om je website hoger in Google te krijgen. Eigenlijk was het zo dat de website met de meeste backlinks, het hoogste in Google kwam. Nu dus niet meer. Vanaf nu tellen alleen links van “goede websites” mee.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!