De snelheid van je website is steeds belangrijker aan het worden. Enerzijds voor je bezoekers die steeds meer overgaan op mobiel internet maar ook zeker voor de zoekmachines. Google hecht veel waarde aan gebruikerservaring en daar is de snelheid van een website zeker een onderdeel van. Het loont dus de moeite om de snelheid van je eigen website te testen om te kijken of deze nog verbetert kan worden. In dit artikel vind je 4 websites waar je de snelheid van je website kunt testen om zodoende hoger in Google te komen.


website snelheid testen
4 websites om de snelheid van je website te testen:

Webpagetest

webpagetest test rapport

Webpagetest is eigenlijk de meest bruikbare website om je website te testen. Dit komt omdat je met deze website vanuit Nederland kunt testen. Webpagetest geeft een overzicht van de verschillende onderdelen die ingeladen worden. Dit is in de vorm van een waterval zodat je ziet welke onderdelen er lang over doen om in te laden.

Pingdom

pingdom test rapport

Pingdom tools is één van de populairste websites om de snelheid van je website mee te testen. Je kunt van verschillende locaties de snelheid van de website testen, waaronder vanuit Stockholm. Dit is de dichtstbijzijnde testlocatie. Door middel van een overzicht in de vorm van een waterval zie je op welke punten het laden lang duurt en kun je hier actie op ondernemen.

GTmetrix

gtmetrix test rapport

GTmetrix is qua werking vergelijkbaar met Pingdom. Een nadeel is wel dat je de testlocatie niet kunt kiezen en er getest wordt vanuit Canada. Je komt dus niet te weten hoe snel de website in Nederland is.

Google PageSpeed Insights

google pagespeed insights

Google PageSpeed Insights is de tool van Google waarmee je kunt testen hoe goed jouw website het volgens Google doet. Alhoewel het niet een echte tool is om de snelheid mee te meten, de tool geeft niet aan hoe snel de website laadt, is Google PageSpeed Insights wel zeer geschikt om te kijken welke verbeteringen er volgens Google doorgevoerd moeten worden.

Google PageSpeed Insights geeft aanbevelingen voor de mobiele- en voor de desktop versie. Alhoewel je je ook niet blind op de tool moet staren want het is vrij moeilijk om een hoge score te halen.

Over Yadi Websolutions

Yadi Websolutions is een full service webbureau in Amsterdam. U kunt bij ons een website laten maken Amsterdam of uw online marketing uitbesteden.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!