Yoast WordPress SEO is dé plugin om de SEO van jouw WordPress website nog beter te maken. Wat maakt de plugin zo goed?

yoast wordpress seo

Yoast WordPress SEO voor elke gebruiker

Yoast WordPress SEO biedt veel handige mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Je kunt gebruik maken van de standaard instelling en de plugin doet het dan al prima. Maar je kunt de instellingen ook helemaal zelf bepalen.

De pluspunten van Yoast SEO

De belangrijkste pluspunten van deze WordPress plugin zijn:
[checklist]

  • Veel functionaliteit maar toch makkelijk in gebruik.
  • Automatische instellingen. Je kunt Yoast SEO het werk voor je laten doen.
  • Het bepalen van de instellingen per post of pagina.
  • Open graph meta tags voor betere ondersteuning van Facebook, Twitter en Google+.
  • Opschonen van lelijke permalinks.
  • Pagina analyse score. Je kunt voor elk woord een zoekwoord opgeven en de plugin geeft een score hoe goed de pagina geoptimaliseerd is voor het zoekwoord.

[/checklist]

De nadelen van Yoast WordPress SEO

Ook al is de plugin nog zo goed, er zijn ook een paar mindere punten:

  • Er kunnen conflicten met andere plugins ontstaan. Dit kan tot gevolg hebben dat er instellingen in Yoast SEO verdwijnen.
  • De Google Sitemap functie is niet de beste die er te verkrijgen is. De functie werkt niet optimaal. Een betere sitemap generator is de plugin Google XML Sitemaps.

Maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen van deze must-have WordPress plugin. Het gebruik van Yoast WordPress SEO zal er voor zorgen dat jij met jouw WordPress website makkelijker een beter positie in Google kunt verkrijgen. Je on-page SEO werkzaamheden zul je een stuk makkelijker en beter uit kunnen voeren. Mocht je de plugin nog niet gebruiken dan raad ik je aan om het meteen te downloaden.

Gebruik jij de Yoast WordPress SEO plugin ook op je website? En wat zijn jouw bevindingen? Laat jouw inzichten hieronder in het commentaar veld achter. Deel het artikel met jouw netwerk via Facebook, Twitter en/ of Google+.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!