Standaard is een WordPress website al zeer compleet. Toch zul je merken dat er een heleboel handige en zelfs must have plugins zijn. Hier vind je een lijst van 10 plugins die zeker niet in jouw WordPress website mogen ontbreken.

WordPress SEO by Yoast

Deze plugin helpt je om je blog artikelen beter te laten ranken in de zoekmachines. De plugin is geschreven door SEO specialist Joost de Valk en is geschreven om de SEO resultaten van je WordPress website te verbeteren. Dit is één van de beste plugins op het gebied van SEO.

Onderdelen van de plugins zijn o.a.:

  • Controle op de titels en de metatag description van de artikelen
  • Robots Meta configuration
  • Canonical tag
  • XML Sitemaps
  • RSS feed
  • Pagina analyse; hoe goed is de SEO van je pagina

PopUp Domination

Eigenlijk is dit een vreselijke plugin maar de resultaten van PopUp Domination zijn super! Als je op je website komt, toont deze plugin een hele hinderlijke  pop-up waarin je bijvoorbeeld je inschrijfformulier voor je mailinglijst kunt plaatsen. Bezoekers van je website kunnen de pop-up niet missen waardoor jij meer mensen op je mailinglijst krijgt. En dat is waar je het allemaal voor doet.

Akismet

Heb je genoeg van de Russische bijdragen in je commentaar veld? Askimet kan jou helpen. Askimet is een filter dat spam commentaar tegenhoudt. De Askimet webservice wordt elke keer aangeroepen als er een commentaar, trackback of pingback op jouw website wordt toegevoegd. De webservice controleert of het spam is of niet. De plugin is onderdeel van de WordPress installatie je zult alleen een sleutel aan moeten vragen.

Social Slider

Wil je dat jouw artikelen op social media gedeeld worden? Dan is de Social Slider de plugin die je moet hebben. De plugin toont een social media box waarin de 35 meest populaire social media websites in geplaatst kunnen worden. De plugin is goed aan te passen. Het mooie is dat de plugin over het scherm “zweeft” waardoor de box altijd in beeld is. Bezoekers zijn zo eerder geneigd om op de like, tweet of share button te klikken.

W3 Total Cache

Eén van de grootste ergernissen van website bezoekers is een website die er lang over doet om te laden. Deze plugin zorgt er dmv caching (pagina’s in het geheugen laden) voor dat jouw website sneller geladen wordt en dat zorgt voor een betere gebruikers ervaring van jouw website bezoekers.

WordPress Database Backup

Met deze plugin kun je een backup van je WordPress database maken. Als je deze plugin gebruikt beschik je altijd over een backup van je website gegevens. Let wel op dat de files niet ge-backuped worden. Dit kun je bijvoorbeeld via FTP regelen.

Contact form7

Een mooi contact formulier maken? Of een ander formulier, bijvoorbeeld een offerte aanvraag maken? Met Contact Form 7 is dit een makkie. Je kunt met deze plugin heel simpel formulieren maken.

Yet Another Related Posts Plugin

Deze plugin plaatst onder een artikel links naar artikelen die ook interessant voor de lezer kunnen zijn. De links naar de artikelen worden voorzien van een afbeelding. Het zorgt er voor dat bezoekers langer op je website blijven.

Tweet Old Post

De naam zegt al genoeg. Deze plugin Tweet jouw oude artikelen. Hierdoor krijg je extra verkeer naar je website op de automatische piloot.

NextGEN Gallery

NextGEN Gallery is de poplairste WordPress gallery plugin en met 6 miljoen downloads één van de meest populaire WordPress plugins. Met deze plugin kun je makkelijk afbeeldingen uploaden en beheren. Je hebt de mogelijkheid voor batch upload, meta data importeren en nog veel meer.

Heb jij nog plugins die de moeite waard zijn? Laat het hieronder in het commentaarveld weten. Deel dit artikel met jouw netwerk op Social Media via onderstaande buttons.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!