Op 24 oktober 2013 is de nieuwe versie van WordPress, versie 3.7, uitgebracht. WordPress 3.7 is ook wel Basie genaamd ( ter ere van Count Basie). In de nieuwe versie zijn een paar  belangrijke nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Zie hieronder de lijst met nieuwe functionaliteit.

Nieuwe versie wordt automatisch geüpdate

Met versie 3.7 hoef je zelf geen onderhouds en security updates meer uit te voeren. Dit gaat allemaal automatisch. De meeste website zullen deze updates automatisch in de achtergrond kunnen uitvoeren. Het hele update proces is betrouwbaarder en veiliger gemaakt  met tientallen nieuwe checks. Voor “major updates” zoals een update naar WordPress 3.8 zul je nog wel zelf op de update knop moeten drukken. Deze versie staat trouwens voor december 2013 gepland.

Sterke wachtwoorden aanbeveling

Je wachtwoord voor je WordPress website is de eerste beveiliging. Zorg er altijd voor dat je wachtwoord, complex, lang en uniek is. Hiervoor is er in de nieuwe versie een wachtwoorden checker gemaakt die veelgemaakte fouten voor wachtwoorden aangeeft. Fouten zoals datums, namen, toetsenbord combinaties ( zoals 12345678) en zelfs popsterren verwijzingen. Vergeet trouwens niet om goede gebruikersnaam voor WordPress te kiezen.

Betere zoekresultaten

Zoekresultaten in WordPress worden nu geordend op hoe goed de zoekopdracht matcht met een bericht, in plaats van op datum. Bijvoorbeeld; als een zoekopdracht hetzelfde is als de titel van een bericht, dan wordt dit bericht bovenaan in de zoekresultaten geplaatst.

Verbeterde ondersteuning van lokale versies

Een WordPress versie in je eigen taal (bijvoorbeeld de Nederlandse versie) krijgt sneller en completere vertalingen. WordPress 3.7 voegt de mogelijkheid toe om automatisch de juiste taalbestanden te installeren en up-to-date te houden.

Andere verbeteringen in WordPress 3.7

Voor ontwikkelaars zijn er veel mogelijkheden bijgekomen om te bepalen hoe de updates te beheren. Zo kun je bijvoorbeeld alle major en minor updates inregelen. Het zoeken is geavanceerder geworden en er zijn verbeteringen op het gebied van multisite ondersteuning ingevoerd.

Zoals bij elke update kun je op de officiële WordPress website meer informatie vinden over de nieuwe functionaliteit.

Deel dit artikel svp via Social Media met jouw netwerk zodat iedereen op de hoogte is van de nieuwe ontwikkelingen van WordPress. Laat je vragen en/ of opmerkingen in het commentaar veld hieronder achter.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!