Veel website eigenaren plaatsen afbeeldingen op de website zonder er aan te denken om de afbeelding te verkleinen. Grote afbeeldingen hebben diverse nadelen daarom is het een goede gewoonte om je afbeeldingen te verkleinen als je ze op je website plaatst. Lees in dit artikel de tips om afbeeldingen te verkleinen.

Nadelen van grote afbeeldingen op je website

  • Het duurt langer voordat een grote afbeeldingen geladen is, wat er voor zorgt dat je website trager wordt
  • Een grote afbeelding neem meer webruimte in waardoor je hostingpakket eerder vol zit en het maken van een backup langer duurt

Hoe verklein je afbeeldingen?

Afbeeldingen kun je met software op je computer verkleinen. Software die je kunt gebruiken:

Photoshop is de beste software voor beeld bewerking maar het pakket is vrij kostbaar. Gimp is een open source alternatief.

Als je geen software wil gebruiken of als je afbeeldingen wil verkleinen die al op je website staan, kun je kiezen voor een plugin die het werk voor je doet.

Afbeeldingen op je website met een plugin verkleinen

Een plugin gebruiken biedt voordelen. Als je de plugin instelt om te verkleinen tijdens het uploaden, vergeet je dit nooit. 2 plugins die geschikt zijn voor dit werk zijn:

WP Smush

wordpress plugin wp smush

De bekendste en populairste plugin om afbeeldingen te verkleinen is WP Smush. Met de plugin kun je afbeeldingen in de bulk verkleinen, met de gratis versie kan dit tot 50 afbeeldingen per keer. Daarnaast kun je de plugin instellen om afbeeldingen te verleinen tijdens het uploaden. De plugin heeft een gratis en een betaalde versie.

EWWW Image Optimizer

wordpress plugin ewww image optimizer

Deze plugin lijkt qua werking op WP Smush. Ook hier kun je afbeeldingen die al op je website staan in de bulk verkleinen en afbeeldingen tijdens het uploaden verkleinen.

Samenvattend

Verklein altijd je afbeeldingen voordat je deze op je website plaatst. Heb je dit nog niet gedaan, gebruik dan een plugin om dit alsnog te doen.

Van verkleinde afbeeldingen worden je bezoekers en Google blij. Wil je nog beter scoren met je afbeeldingen in Google? Optimaliseer ja afbeeldingen dat voor de zoekmachines.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!