Google heeft een speciale pagina waar je je website kunt aanmelden. Dit kan via deze link. Op de pagina kun je de url van je website opgeven en een omschrijving toevoegen. Volgens de beschrijving op de pagina zegt Google dat ze niet alle sites aan de index toevoegen en kunnen ze niet zeggen wanneer de website in de index verschijnt.

website aanmelden bij google

Is het nodig om je website bij Google aan te melden?

Uit ervaring van vele specialisten blijkt dat je website aanmelden bij Google niet persé nodig is. Het is voldoende om een link naar jouw website op een website te plaatsen die al door Google geïndexeerd is. De spider van Google zal bij een volgend bezoek aan de website de link naar jouw website vinden en zo jouw website in de index van Google opnemen.

Overige pagina’s van je website aanmelden bij Google?

Als de site structuur van je website goed is en je hebt naar elke pagina een link, hoef je de overige pagina’s van je website niet bij Google aan te melden. De spider zal bij binnenkomst op de eerste pagina, de overige pagina’s vinden en ook deze in de index van Google opnemen. Enig geduld kan nodig zijn. Het kan namelijk tot zo’n 6 weken duren voordat je website in Google is opgenomen.

Wordt mijn website gevonden door Google?

Wil je weten of je website al in de index van Google is opgenomen? Dit kan je makkelijk uitvinden mbv het commando: site:www.mijnwebsitenaam.nl (waarbij je jouw website naam moet invullen). Het commando geef je in Google in.

google site parameter

Door gebruik te maken van de Google Webmaster Tools kun je zien wanneer de spider van Google voor het laatst op jouw website is geweest. Tevens kun je hier fouten opsporen. Ook kun je hier een speciale XML sitemap voor Google opgeven. In deze sitemap staan alle pagina’s van je website.

google webmaster tools sitemap

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!