WordPress versie 4.8 is in juni 2017 uitgebracht! In de nieuwe versie vind je geen schokkende wijzigingen maar wel enkele wijzigingen die vooral voor gebruikers zonder technische (HTML) kennis erg welkom zijn. Lees in dit artikel de belangrijkste nieuwe features van WordPress versie 4.8.

De belangrijkste wijzigingen van WordPress versie 4.8

WordPress versie 4.8 heet Evans, genoemd naar de jazz pianist William John Evans. Met deze versie zijn er een paar handige nieuwe functionaliteiten toegevoegd:

  • Nieuwe widgets voor afbeeldingen, video en audio
  • Rich text widget
  • Makkelijker links toevoegen en aanpassen

Verder zijn er nog een paar kleine wijzigingen zoals de aankondiging van WordPress events in de buurt en voor developers zijn er wat veranderingen. Zie de officiële aankondiging op de WordPress website.

Nieuwe widgets

Er zijn 3 nieuwe widgets bij gekomen:

  • Image widget voor het toevoegen van afbeeldingen.
  • Video widget voor het eenvoudig toevoegen van video’s uit de media library in de zijbalk.
  • Audio widget voor het toevoegen van audiobestanden, bijvoorbeeld een podcast uit je media library aan de zijbalk.

In vorige versies was het toevoegen van een afbeelding, video of audio voor website eigenaren zonder technische kennis een lastige klus. Ofwel je moest HTML kennis hebben of een plugin installeren. Nu hoeft dat dus niet meer en is het toevoegen veel makkelijker geworden.

Rich text widget

Ook een mooie uitbreiding is dat je tekst nu makkelijk kunt opmaken. Wat voor de nieuwe widget geldt, geldt ook voor de Rich text widget: je kunt nu eenvoudig zonder HTML kennis je tekst opmaken. Maak woorden bold of voeg een link toe, het is nu zeer eenvoudig met de Rich text widget functie.

Makkelijker links toevoegen en aanpassen

Het aanpassen van een link was niet altijd even makkelijk. Er gebeurde wel eens iets wat je niet wilde. Dit is nu een stuk verbeterd met de nieuwe link boundaries functie in WordPress versie 4.8.

Al met al geen spectaculaire wijzigen maar welk wijzigen die het voor gebruikers weer een stuk makkelijker maken om met WordPress te werken.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!