Een Magento webshop bouwen lijkt voor veel mensen de ideale manier om extra inkomen te verdienen. Er zitten ook veel voordelen aan het runnen van een webshop. U kunt uw eigen tijden indelen. U kunt zelf bepalen waar u werkt en u kunt aan de hele wereld verkopen. Voordelen die u met een baan niet gauw hebt.

Magento webshop de juiste keus?

Magento is een goede keuze voor een webshop. Alleen is het niet voor ieder doel de beste oplossing. Daarom hier 6 tips voordat u uw Magento webshop laat bouwen.

1. Hoeveel omzet verwacht u te gaan draaien?

Een Magento webshop bouwen vergt een investering. Magento is de beste keuze voor een webshop met een omzet vanaf € 50.000,– per jaar. Indien u van te voren al denkt dat u deze omzet niet gaat halen, zult u zich af moeten vragen of een Magento webshop bouwen wel de juiste keuze is. Er zitten al behoorlijke kosten in de bouw, het hosten en onderhouden van de Magento webshop. Daar staat tegenover dat Magento een zeer mooie, robuuste, uitgebreide oplossing is als webshop.

2. Zorg voor goede Magento hosting

Magento is een zwaar en complex pakket en vereist speciale hosting. Zorg daarom altijd voor een gespecialiseerde Magento hosting partij. Een prima partij die weet hoe Magento geoptimaliseerd moet worden voor snelheid. Een trage webshop zorgt er voor dat bezoekers afhaken en bovendien is het een steeds belangrijkere factor voor Google om te bepalen hoe hoog je in de zoekresultaten komt.

3. Maak uw webshop mobiel bereikbaar

Steeds meer mensen surfen met een smartphone of tablet op het internet. De verkoop van het aantal desk- en laptops daalt al jaren en de verkoop van smartphones en tablets stijgt alleen maar. Zorg er daarom voor dat ook uw webshop op een smartphone en tablet goed getoond wordt.

Hier zijn verschillende oplossingen voor:

  • U kunt gebruik maken van een app. Dit is een vrij dure oplossing omdat u een app moet laten ontwikkelen en onderhoud op 2 plaatsen moet plegen.
  • U kunt een aparte mobiele versie van uw webshop laten maken. Ook dit heeft als nadeel dat u op 2 plaatsen onderhoud moet plegen.
  • U kunt gebruik maken van een responsive design. Responsive design is een design dat zich automatisch aanpast aan het scherm zodat uw webshop altijd goed te bekijken is. Dit is verreweg de goedkoopste en makkelijkste oplossing.

4. Kies een specialist

Magento aanbieders hanteren heel verschillende prijzen. En hoewel prijs natuurlijk heel erg belangrijk is, geldt hier ook het aloude Nederlandse gezegde: “Goedkoop is duurkoop”. Het lijkt heel leuk dat een “specialist” Magento webshops voor weinig geld bouwt maar is het ook realistisch? Een Magento webshop bouwen is behoorlijk complex. Vraag dus goed na of je wel voldoende service voor je geld krijgt.

5. Bepaal uw afzetgebied

Waar wilt u uw producten verkopen? Wordt het Nederland of wilt u ook in andere landen verkopen? Als u in meerdere landen wilt verkopen dan kunt u Magento meertalig opzetten. Houd er wel rekening mee dat u alle content zult moeten vertalen en dat u meerdere Internet Marketing campagnes op dient te zetten voor verschillende landen. Er komt dus heel kijken bij een meertalige webshop!

6. Maak een marketing plan

Zonder klanten geen webshop! Maak vooraf een goed marketing plan. Bepaal hoe u de klanten naar uw webshop krijgt. Welke Internet Marketing onderdelen gaat u inzetten? Maakt u gebruik van SEO? Google Adwords? Social Media? Mocht u het allemaal niet zelf willen of kunnen, huur dan een specialist in. Een goede specialist verdient zijn geld dubbel en dwars terug en bespaart u veel tijd. Laat hen voor u de Magento webshop bouwen!

Dit waren onze tips. Bezint eer ge begint. Magento is een prachtige webshop oplossing maar zoals elk systeem heeft het zijn eigen unieke eigenschappen. Houd daar rekening mee voordat u een webshop begint.

Wilt u weten of uw nieuwe webshop een Magento webshop moet worden? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij staan u graag deskundig te woord!

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!