Standaard is je WordPress website in één taal beschikbaar. Waar wat nu als je je website in verschillende talen wilt aanbieden? Dat kan en nog vrij eenvoudig ook! WordPress meertalig maken doe je heel makkelijk met een plugin. Met een plugin tover je je website eenvoudig om in een meertalige website.

De bekendste en tevens ook de beste plugin om WordPress meertalig te maken is WPML. Met deze plugin tover je je WordPress website eenvoudig om in een meertalige website. De plugin is overigens niet gratis.

Wat maakt de plugin zo goed?

Als eerste is de installatie eenvoudig. Binnen een paar minuten installeer je de plugin, voeg je extra talen toe en is je website meertalig. Verder is het een overzichtelijke plugin. Van elke pagina kan er een versie in een andere taal gemaakt worden. Dit hoeft niet. Als je een bepaalde pagina niet in een taal wilt hebben, hoeft dat niet. Alle velden in de pagina kun je makkelijk vertalen.

wpml voorbeeld

Omdat je van elke pagina een aparte taal kunt maken, is het ook goed voor SEO. Immers kun je in de eigen taal een eigen pagina titel en een eigen meta tag description opgeven.

Een ander voordeel van deze plugin is dat de plugin stabiel is en dat er goede ondersteuning voor de plugin is. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd beroep op de helpdesk doen.

Eén van de beste features van WPML is dat het goed samenwerkt met andere WordPress plugins. Als je WPML installeert hoef je niet bang te zijn dat je website ineens niet meer functioneert (tenminste met de meest gangbare plugins).

Alternatieven om WordPress meertalig te maken?

Mocht je toch geen geld willen uitgeven aan de plugin. Dan kun je als alternatief QTranslate-X gebruiken. Deze gratis plugin heeft niet zo veel functionaliteit als WPML maar je kunt er een redelijke meertalige website mee opzetten. De oude QTranslate plugin, welke ook zeer populair was, werkt sinds WordPress V4.1 niet meer. Een ander alternatief is om de gratis Google translate plugin te gebruiken. Met deze plugin vertaalt Google je website. Maar of dit resultaat nou echt mooi is…

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!