Een WordPress categorie is één van de vooraf ingestelde taxonomieën in WordPress. Het wordt gebruikt om content te sorteren en in verschillende groepen onder te verdelen. Je gebruikt het bijvoorbeeld om blogs die veel met elkaar gemeen hebben in één categorie te plaatsen.

Voorbeelden van een categorie

Stel dat je een nieuws website hebt. Dan kun je categorieën zoals Binnenlands nieuws, Buitenlands nieuws, Sport en Het weer aanmaken. Nieuws artikelen die je schrijft worden dan in één van deze categorieën geplaatst.

In WordPress worden artikelen, die geen categorie toegewezen krijgen, automatisch in de standaard categorie geplaatst. Deze staat standaard op “Geen categorie” en kun je aanpassen (aanbevolen) door in het WordPress dashboard naar Berichten > Categorieën te gaan en daar de naam van de categorie te wijzigen.

wordpress categorie naam aanpassen

Als je een andere categorie wil selecteren als standaard categorie, dan kan dat via Instellingen > Schrijven en daar de gewenste categorie selecteren.

wordpress standaard categorie

Nieuwe categorieën aanmaken

Een nieuwe categorie kun je ook aanmaken onder Berichten > Categorieën. Aan de linkerkant staat al de optie om een nieuwe categorie toe te voegen.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!