Als je de WordPress plugin W3 Total Cache met de standaard verwijder optie in de backend verwijderd, wordt de plugin niet compleet verwijderd. Je zult nog een paar extra stappen moeten uitvoeren.

wordpress plugin w3 total cache

Zo verwijder je de plugin W3 Total Cache helemaal

Handmatig verwijderen doe je met onderstaande stappen:

1. Verwijder alle W3 Total Cache
  2. Deactiveer de W3 Total Cache plugin via het CMS
  3. Verwijder de w3tc-config folder met behulp van eena FTP client zoals FileZilla ( staat in de folder /wp-content)a
  4. Verwijder ook de cache folder (staat in de folder /wp-content)
  5. Verwijder de code define (‘WP_CACHE’, true) uit de file wp-config.php. Maak vooe de zekerheid eerst een backup van de file.
    w3-total-cache-verwijderen-01
  6. Verwijder alle W3 Total Cache toevoegingen uit de .htaccess file. De toevoegingen staan tussen de regels # BEGIN W3TC en # END W#TC. Maak voor de zekerheid eerst een backup van de file.
  7. Afhankelijk van welke caching types er actief zijn, kunnen de volgende files in de wp-content folder staan: advanced-cache.php, object-cache.php en/ of db.php. Verwijder deze files.
    w3-total-cache-verwijderen-02

Na het uitvoeren van deze stappen moet de plugin W3 Total Cache helemaal uit je WordPress website verwijderd zijn.