Op een WordPress website kun je te maken krijgen met een pingback. Je zult je misschien afvragen wat een pingback is. Een pingback is een link die naar jouw pagina verwijst. Deze link kan van een andere website of van een pagina op je eigen website komen. Vaak zie je de pingback terug in de reacties op je websites. En word je er op geattendeerd door een mail die het systeem naar je stuurt.

Pingbacks op je WordPress website

Je krijgt automatisch een melding van je website als er een nieuwe pingback geplaatst is. Afhankelijk van je instellingen zie je deze terug op je website. Een pingback wordt namelijk als een reactie geplaatst. Heb jij je website zo ingesteld dat iedereen commentaar mag plaatsen, dan zul je de pingback meteen in de reacties op jouw pagina of artikel zien staan. De pingbacks worden dus tussen de reacties geplaatst.

Als je reacties eerst moet goedkeuren voordat deze geplaatst worden, zal je dus zelf kunnen bepalen of je de pingback op je website toont.

wordpress pingback voorbeeld

WordPress Pingbacks uitschakelen

Wil je liever helemaal geen pingbacks op je website? Dan kun je de functie eenvoudig uitschakelen door in de backend van je website naar de pagina: Instellingen > Reacties te gaan. Daar kun je pingbacks en trackbacks uitschakelen.

wordpress pingbacks en trackbacks uitschakelen

Verschil pingback en trackback

Een ander fenomeen op een WordPress website is een trackback. Een trackback lijkt op een pingback maar werkt net even anders. Met een trackback stuur je een bericht naar een blog dat je een interessant artikel geschreven hebt. Ook een trackback wordt tussen de reacties geplaatst.

Is een pingback gunstig om hoger in Google te komen?

Nou, niet echt. Net zoals reacties op een WordPress website worden pingbacks en trackbacks met een no-follow tag geplaatst. Dit betekent dat Google de links niet volgt. Daarbij komt dat de meeste pingbacks tegenwoordig spam zijn.

Pingbacks verwijderen

Heb je pingbacks op je WordPress website en wil je deze verwijderen? Dit kan eenvoudig door onder reacties de pingbacks te verwijderen.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!