Een gravatar is een wereldwijde herkende avatar welke op een centrale website opgeslagen wordt en op verschillende websites gebruikt kan worden. Je kunt zelf een afbeelding naar keuze bij jouw e-mailadres gebruiken. Op het moment dat je een reactie op een website plaatst met het e-mailadres zal de afbeelding van jouw profiel automatisch getoond worden. Gravatar is de afkorting van globally recognized avatar.

Hoe werkt een gravatar?

Een gravatar is een gratis dienst van wordpress.com en ontwikkeld door Automattic. Op deze website kun je een account aanmaken en jouw gegevens aanpassen. Je Geeft je e-mailadres op en plaats een foto bij je profiel. De gegevens worden op een centrale plaats opgeslagen en elke keer als je nu met het e-mailadres van je gravatar profiel een reactie plaatst, zullen de gegevens automatisch gebruikt worden. Zo zie je overal dezelfde profielfoto. Dit kan handig zijn voor branding.

gravatar voorbeeld

WordPress en gravatar

Als je op een WordPress website een reactie plaatst, zal er automatisch naar de gravatar website gekeken worden. Indien de plaatser van de reactie daar een account heeft, zullen de profielgegevens (de foto) automatisch in de reactie getoond worden.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!