Caching is een techniek waarbij bestanden op een aparte plaats op een harde schijf opgeslagen worden. Op het moment dat je een pagina nog een keer bezoekt, wordt de pagina vanuit de cache geladen in plaats van dat de actuele versie op de server geladen wordt. Door gebruik te maken van caching kunnen pagina’s sneller geladen worden en bespaar je netwerk verkeer.

De voordelen van caching

Het grote voordeel van caching is dat de server waarop de website draait, minder belast wordt en dat bezoekers de website sneller op het scherm zien. Vooral het laatste is een groot voordeel voor bijvoorbeeld zoekmachines. Google hecht veel waarde aan een snelle website en daarom moet je altijd overwegen om caching in te schakelen voor jouw website.

De nadelen van caching

Een nadeel van caching kan zijn dat een bezoeker niet de laatste informatie op het scherm krijgt. Doordat de pagina uit het geheugen geladen wordt, kunnen er ondertussen wijzigingen op de pagina zijn die niet zichtbaar worden. Dit kun je ondervangen door de cache te legen na een aanpassing of door de caching na een bepaalde tijd te laten verlopen.

WordPress websites en caching

Om caching op een WordPress website toe te passen, zijn er verschillende (gratis) plugins beschikbaar. De populairste WordPress caching plugins zijn:

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!