PDF toevoegen aan WordPress, hoe doe je dat? Veel WordPress website eigenaren denken dat een PDF aan je WordPress website moeilijk is. Maar als je eenmaal weet hoe het moet, zul je zien dat het verrassend eenvoudig is. In dit artikel leer je stapsgewijs om een PDF aan WordPress toe te voegen.

Wat is een PDF?

PDF staat voor Portable Document Format. Een PDF is een universeel bestandsformaat waarmee documenten onafhankelijk van de software, hardware of het besturingssyteem op een eenduidige manier getoond kunnen worden. Het document ziet er dus overal hetzelfde uit. PDF is door de firma Adobe uitgevonden en wordt veel op het internet gebruikt.

Hoe kun je een PDF maken?

De makkelijkste manier is om via Microsoft Office een document om te zetten in een PDF bestand. Je kunt bijvoorbeeld een Word document opslaan als PDF document. Zo kun je bijvoorbeeld heel makkelijk een e-book van een Word document maken.

De duurste oplossing is om het pakket Adobe Acrobat te gebruiken. Dit is kostbare, professionele software waarmee je een PDF kunt maken. Een andere oplossing is om een programma zoals PDFCreator te gebruiken. Met dit programma print je als het ware een PDF document. Door PDFCreator als printer te kiezen, kun je een PDF document genereren.

Wat voor PDF’s kun je aan je WordPress website toevoegen?

Vooral op het internet worden PDF documenten veel gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

• E-books
  • Brochures
  • Whitepapers
  • Offertes

PDF aan WordPress toevoegen

In dit artikel toon ik je 2 mogelijkheden om een PDF document aan een WordPress website toe te voegen:

• PDF als apart document op de website, bereikbaar via een link (handig als je een gratis weggever op je website wil plaatsen)
  • Een PDF in het scherm embedden

1. PDF als apart document op de website

De meest voorkomende manier om een PDF aan je WordPress website toe te voegen is door dit als apart document op de website te plaatsen. Op een pagina op je website plaats je een link (tekst of afbeelding) naar het bestand. Om dit te bewerkstelligen, neem je de volgende stappen:

Upload de PDF naar de Media omgeving op je WordPress website.

[AFBEELDING]

Kopieer de URL van de PDF. Deze gebruik je later om de link naar de PDF te maken.

[AFBEELDING]

Nu ga je naar de pagina waar je de link naar de PDF wil plaatsen. Je kunt een link vanuit een stukje tekst of vanuit een afbeelding aanmaken. Het handigst is het om de link in een nieuw scherm te openen zodat bezoekers op je website blijven. Als een bezoeker op de link klikt, zal de PDF in een nieuw tabblad openen.

[AFBEELDING]

2. PDF embedden op je website

Een andere optie is om een PDF te embedden op je website. Embedden betekent zoiets als insluiten. Bezoekers zien de PDF op jouw website en hoeven dus niet op een link te klikken om de PDF te bekijken. Dit doe je alsvolgt:

Stap 1

[AFBEELDING]