Gratis WordPress themes klinkt natuurlijk heel interessant. Wie wil er nou geen gratis spullen? Het kan inderdaad interessant zijn maar er zijn wel een paar aandachtspunten waar je op moet letten.

Wat kan er fout gaan met gratis WordPress themes?

Er zijn een heleboel WordPress ontwikkelaars die goede bedoelingen hebben maar er zitten er ook een paar tussen die minder goede bedoelingen hebben. Dit is de eerste schifting die je moet maken als je op zoek gaat naar een WordPress theme. In tegenstelling tot een premium WordPress theme (een theme waar je voor betaalt) heb je bij gratis WordPress themes geen ondersteuning. Je kunt er in ieder geval niet op rekenenen. Mocht je dus problemen krijgen dan ben je vaak op jezelf aangewezen of je zult iemand met kennis van zaken in moeten schakelen.

Dan zijn er ook nog de themes die verborgen code, bijvoorbeeld advertenties of links naar een bepaalde website in de website plakken. Deze verborgen code kan jouw website schade toebrengen voor je SEO ranking of erger voor het online zijn van je website.

Verder zijn er WordPress ontwikkelaars die de beste bedoelingen hebben maar gewoonweg de kennis missen om een goed theme op te leveren. Door slecht programmeren is wordt de website traag of werken bepaalde onderdelen niet goed.

Dit zijn zeker punten waar je op moet letten bij het gebruik van gratis WordPress themes. Maar er zijn natuurlijk ook voordelen aan gratis themes.

Wanneer je wel gratis WordPress themes kunt gebruiken

Er zijn duizenden WordPress themes verkrijgbaar. Maar hoe kom je nu aan goede gratis themes? Het belangrijkste is om alleen themes te kiezen van ontwikkelaars die een goede reputatie hebben. Op de website van WordPress zelf, wordpress.org staat een aparte sectie met themes. De themes op deze website kun je prima gebruiken. Je kunt aan de hand van de beoordelingen zien hoe goed (of slecht) het theme is.

Verder zijn er diverse toonaangevende websites die regelmatig een artikel plaatsen over de beste WordPress themes. Voorbeelden vind je op Wpmudev en Hongkiat.

Mocht je geen leuk gratis WordPress thema kunnen vinden, dan kun je altijd nog één van de vele premium WordPress themes kiezen.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!