Wil je een website laten maken? Dan zul je al snel in aanraking met WordPress komen. Maar waarom zou je voor WordPress kiezen om je website mee te bouwen. Lees in dit artikel 11 redenen om voor WordPress te kiezen.

1. WordPress is populair

WordPress is het meest gebruikte systeem om websites mee te maken. Dit heeft als voordeel dat er veel voor het systeem ontwikkeld wordt, er veel (gratis) informatie en documentatie te krijgen is en dat er ruim voldoende support is. Zowel betaald als gratis.

2. WordPress is gratis en licentie vrij

WordPress is open source software wat betekent dat je geen aanschaf- of licentiekosten verschuldigd bent. Je kunt het gratis gebruiken. Daarnaast is de code openbaar en kun je zoveel aanpassingen maken als je zelf wilt.

3. Makkelijk om te gebruiken en om te leren

Er wordt wel eens gezegd: “Als je met Microsoft Word kunt werken, dan kan je met WordPress werken”. En zo simpel is WordPress. Het is eenvoudig in gebruik en er zijn online een heleboel handleidingen en cursussen te vinden die je verder op weg kunnen helpen.

4. WordPress is uitbreidbaar

Waarschijnlijk wil je al snel iets meer met je website doen dan de standaard dingen die je met een standaard WordPress website kan doen. En dat is heel simpel te realiseren. Er zijn op dit moment ruim 2600 gratis themes en 31.000 gratis plugins verkrijgbaar. Hiermee kun je jouw WordPress website omtoveren tot bijna elke website of webshop die je wil. Naast de gratis themes en plugins zijn er ook nog vele betaalde oplossingen verkrijgbaar.

5. WordPress is zoekmachine vriendelijk

WordPress is door de structuur van nature al zeer zoekmachine vriendelijk maar door het installeren van een WordPress SEO plugin maak je WordPress nog geliefder bij de zoekmachines. De technische SEO basis is met WordPress dik in orde.

6. Makkelijk om te beheren

Updates moeten regelmatig uitgevoerd worden. Maar gelukkig is het met het ingebouwde update systeem voor iedereen erg makkelijk om WordPress bij te werken. Met één druk op de knop kun je WordPress, WordPress themes en WordPress plugins bijwerken.

7. Een WordPress website is veilig

Ook al lees je vaak over gehackte websites, WordPress zelf is veilig. Wat er vaak fout gaat is dat de website eigenaar geen onderhoud op de website uitvoert en daardoor kunnen er veiligslekken ontstaan. Maar bij regelmatig onderhoud en bij een goede hostingprovider, is WordPress een veilig software pakket.

8. WordPress websites zijn mobiel vriendelijk

Alle nieuwe themes die uitkomen zijn mobiel vriendelijk. Dit betekent dat jouw WordPress website het op elke scherm waar het op bekeken wordt, goed getoond wordt.

9. WordPress is constant in ontwikkeling

Door de actieve community wordt er dagelijks gewerkt aan verbeteren van het systeem. Bijna elke maand komt er een nieuwe versie uit met nieuwe of verbeterde functionaliteit. Zo heb je altijd de beschikking over de laatste technieken.

10. Lage kosten

WordPress is makkelijk om op te zetten waardoor de kosten voor het maken van een website laag uitvallen. En ook de onderhoudskosten blijven hierdoor laag. Een WordPress website is voor ieder budget haalbaar.

11. WordPress is geschikt voor elk soort website

Ooit is WordPress ontwikkeld als blog systeem maar dit ligt al ver achter ons. Tegenwoordig is WordPress een volwassen Content Management Systeem waarmeer je eenvoudig elke soort website kunt maken. Van een blog tot een bedrijfswebsite, van een webshop tot een forum. Het is allemaal mogelijk met WordPress.

Wil je ook een WordPress website?

Wij bouwen jouw WordPress website al voor € 499,-. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!