Met Snapchat wordt een app voor een smartphone bedoeld. Met deze app kan je je contactpersonen onderling berichten uitwisselen of foto’s en filmpjes delen. Wat Snapchat onderscheid van andere apps die je kan gebruiken voor deze doeleinden is dat de berichtjes maar een paar seconden zichtbaar zijn. Na die paar seconden verdwijnen de berichtjes weer. Snapchat is zowel voor Apple en Android smartphones beschikbaar.

Foto’s direct versturen met Snapchat

Snapchat is ontwikkeld voor het delen van beelden met je vrienden. Nadat je je hebt aangemeld moet je vrienden gaan toevoegen die jouw berichtjes mogen ontvangen. Dat kan eventueel via je contactenlijst. Ga je naar je homepagina in Snapchat dan zie je meteen dat je vanaf daar foto’s kunt maken. Korte filmpjes, tot 10 seconden, zijn ook mogelijk. Deze kan je dan direct naar je vrienden versturen. Het is mogelijk om je foto’s aan te passen door middel van verschillende filters.

Wanneer je de foto naar je vrienden wilt gaan versturen kan je zelf instellen hoeveel seconden de foto in beeld zal blijven. De tijd varieert tussen de 1 en de 10 seconden. Het is voor de ontvanger mogelijk om de foto op te slaan door er een screenshot van te maken. Hier krijg jij dan wel bericht over, zodat jij altijd weet of iemand de foto heeft bewaard. Snapchat biedt je zoals de naam al doet vermoeden ook de mogelijkheid om te chatten. Ook deze berichtjes verdwijnen al snel weer.

Door gebruik te maken van de zogenaamde Geotags kan je je vrienden precies laten weten waar jij je bevindt. Ben je bijvoorbeeld op vakantie en je stuurt een foto naar je vrienden kan je het filter gebruiken waarin de naam van de stad waar je op dat moment bent gemeld wordt. Tenslotte kan Snapchat gebruikt worden om te videobellen.

De voordelen en nadelen van Snapchat

Het leuke van Snapchat is dat het allemaal lekker vlotjes verloopt. Maar tevens is dat toch ook een van de mindere punten. Doordat de berichtjes snel weer verdwijnen heb jij niet de mogelijkheid om ze later nog even rustig terug te lezen. Wanneer je gebruik maakt van de mogelijkheid om te videobellen moet je wel even goed bekijken of je een uitgebreide internetbundel hebt. Het kost je namelijk erg veel MB’s om deze functie te kunnen gebruiken.

In Amerika kan je gebruik maken van Spectacles, althans als je de machine kunt vinden waarmee ze verkocht worden. Deze staat niet op een vaste plaats maar verplaatst zich kris kras door het land. Spectacles is een camera waarmee je filmpjes voor Snapchat kunt opnemen. Deze camera is eigenlijk een soort bril die je kan opzetten. Helaas is deze bril in Nederland nog niet te krijgen.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!