Een sociale netwerksite die op dit moment erg populair is, is Pinterest. Het is eigenlijk niets meer dan groot online prikbord. Wanneer je op internet een interessant artikel, leuke foto of video hebt gezien kan je doormiddel van het Pinterest-icoontje, een rode punaise, aangeven dat jij daar interesse in hebt. Het wordt dan automatisch op jouw persoonlijke prikbord gezet. Elk beeldmateriaal dat op Pinterest wordt opgeslagen wordt een Pin genoemd. Pinterest wordt vooral gebruikt voor het bewaren en opzoeken van creatieve ideeën.

Je eigen moodboards aanmaken met Pinterest

Binnen Pinterest kan je werken met zogenaamde prikborden of moodboards. Wanneer je eenmaal een profiel hebt aangemaakt kan je beginnen met maken van borden. Je kan oneindig veel borden aanmaken die allemaal hun eigen onderwerp hebben. Op die borden kan je foto’s of artikelen verzamelen die met een bepaald onderwerp te maken hebben. Populaire onderwerpen zijn bijvoorbeeld mode, fotografie en reizen.

De voor- en nadelen van Pinterest

De mogelijkheden van Pinterest zijn oneindig. Je kan je werkelijk geen onderwerp bedenken waar helemaal niks over te vinden is. Zolang het maar visueel is zodat je foto’s of filmpjes over dat onderwerp kunt pinnen. Het leuke van Pinterest is dat je jouw ideeën kunt delen met anderen. Je kan jouw borden openbaar maken zodat iedereen erop kan rondsnuffelen. Andersom kan jij zien wat iemand anders op zijn borden geplaatst heeft. Daarom zie je ook vaak dat Pinterest gebruikt wordt als inspiratiebron.

Zo kan je er bijvoorbeeld inspiratie opdoen wanneer je gaat klussen in huis, iets wil knutselen met de kinderen of op zoek bent naar een lekker recept. Aangezien Pinterest erg visueel is ingesteld met alle foto’s die worden gepind, is het niet altijd voor zakelijke doeleinden geschikt. Wanneer je een eigen bedrijf hebt en hebt een visueel product of dienst dan kan het wel heel handig zijn om Pinterest te gebruiken. Zo komt het voor dat bijvoorbeeld een makelaar of cadeauwinkel gebruik maakt van deze prikbordsite.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!