In de huidige tijd waarin sociale media erg populair zijn, kon Google natuurlijk niet achterblijven en heeft zijn eigen sociale netwerk opgezet. Dit netwerk heet Google+ maar staat ook wel bekend onder de namen Google Plus of G+. Op Google+ wordt gewerkt met kringen, zoals bijvoorbeeld familie of vrienden. Wil je iemand kunnen volgen, dan kan je die persoon simpelweg toevoegen aan een van je kringen. Je kan met elkaar chatten of berichten, foto’s en video’s uitwisselen. Wanneer een contactpersoon een bericht heeft geplaatst kan je aangeven of je dat leuk vind door een +1 te geven, vandaar ook de naam. De achterliggende gedachte van Google+ is dat je adviezen of meningen van mensen die je kent meer waarde voor je zullen hebben dan de adviezen of meningen van vreemden.

Google+ heeft nog meer te bieden

Google+ heeft nog meer services waar je gebruik van kunt maken. Zo heb je ten eerste de hangouts. Dat is een speciaal gebied binnen Google+ waar je kunt rondhangen om met anderen te chatten. Je kan hier ook een videogesprek voeren. Ten tweede heeft Google+ zijn eigen zoeksysteem ontwikkeld, namelijk Sparks. Op basis van jouw eigen interessegebieden worden hier boeken, blogs en video’s getoond die voor jou mogelijk interessant kunnen zijn.
En tenslotte hebben we nog Huddles. Dit onderdeel van Google+ is bedoeld om een groepsgesprek te houden met een van je kringen.

De handigheden en beperkingen van Google+

Het voordeel van het werken in kringen is dat je wat meer privacy hebt dan bij andere sociale netwerksites. Wanneer je berichten deelt met een bepaalde kring zijn ze niet te lezen door mensen die niet tot die kring behoren. Wat Google+ bovendien erg handig maakt is dat het makkelijker voor je wordt interessante zoekresultaten te vinden. Door gebruik te maken van je profiel en je contactpersonen zal je meer persoonlijke resultaten tegen komen wanneer je een zoekopdracht intypt. Dus hoe meer mensen jij hebt toegevoegd aan jouw kringen, hoe meer persoonlijk je zoekresultaten zullen zijn.

Omgekeerd zorgt het hebben van een Google+ pagina ervoor dat jijzelf eerder als resultaat zal opduiken in zoekopdrachten van anderen. Zo kan je jezelf nog een beetje extra profileren. Op dit moment wordt Google+ nog niet zo veel gebruikt in ons land en moet het nog aan populariteit winnen. Om ervoor te zorgen dat Google+ aan populariteit wint heeft Google een maatregel genomen. Wil je gebruik blijven maken van de diensten van Google zal je min of meer verplicht worden een Google+ profiel aan te maken.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!