Een backlinks checker is enorm handig voor je SEO activiteiten. Want hoewel SEO de laatste jaren enorm veranderd is, blijft één ding nog altijd belangrijk en dat zijn backlinks. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website en de hoeveelheid en de kwaliteit van de backlinks is één van de belangrijkste ranking factoren voor Google. Het zorgt er voor dat jouw website hoger in Google komt.


backlinks checker

Nog niet zo lang geleden zorgde de Penguin update van Google er voor dat alle PBN-en (Private Blog Networks) en websites met links van lage kwaliteit flink daalden in de ranking van Google. Daarom is het goed om eens naar je website te kijken welke links er naar jouw website verwijzen. In dit dit artikel vind je een opsomming van de beste online backlink checkers.

Waarom je een backlinks checker tool nodig hebt

Een link van een andere website die naar jouw website verwijst, noem je een backlink. Een paar jaar geleden waren backlinks de belangrijkste factor om hoog in Google te komen maar tegenwoordig is de waarde van backlinks gedaald en zijn er meerdere factoren bijgekomen die een rol spelen in de ranking van je website. Maar dat betekent niet dat backlinks niet belangrijk meer zijn! Want nog steeds kunnen zij er voor zorgen dat je website hiermee beter in Google presteert.

Met een backlink checker kun je inzicht krijgen in de links die naar jouw website verwijzen. Maar je kunt ook bij je concurrenten kijken om te zien waar zij de links vandaan krijgen! Dit kan handig zijn om daar ook links vandaan te krijgen.

AHrefs

backlinks checker ahrefs

AHrefs is een betaalde backlink checker maar je kunt een gratis 14 dagen trial aanvragen en als je registreert voor een gratis account, krijg je een complete backlink analyse van jouw website.

Open Site Explorer

backlinks checker open site explorer

Open Site Explorer is gemaakt door SEOMoz en is één van de populairste backlink checker tools die er te krijgen is. Met de gratis versie kun maximaal 3 zoekopdrachten voor backlinks per dag doen, met de betaalde versie is dit aantal ongelimiteerd.

Majestic SEO

backlinks checker majestic
Majestic SEO is ook een handige tool waarbij er een gratis versie en verschillende betaalde versies zijn. Majestic kan waardevolle rapporten of jouw website’s backlinks profiel maken en de website is erg makkelijk en gebruikersvriendelijk gemaakt. Typ simpelweg de URL van je website in en je kunt meteen beginnen met het bekijken van de backlinks.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!