Google Hummingbird, Google’s slimme vogel.

In 2013 is er weer een grote verandering in het algoritme uitgekomen. Ditmaal luisterde de update naar de naam Hummingbird, inderdaad naar het vogeltje (kolibrie). De naam van de update komt van de eigenschappen van deze vogel, nl. precies en snel.

Deze update is er een met een zeer grote impact. Zo’n 90% van de zoekresultaten werd er door beïnvloed. Door de update is Google beter in staat om jouw zoekopdracht te interpreteren. De zoekmachine moet steeds beter in staat zijn om te begrijpen wat mensen bedoelen als ze een zoekopdracht intikken.

Voor de update kon je bijvoorbeeld op de eerste positie komen met een website over domino stenen als iemand Domino intikte. Nu begrijpt Google beter dat je Domino’s pizza bedoelt als je dit intikt. Nog een voorbeeld: als een bezoeker op zijn mobiele telefoon “ipad kopen” intikt, zal Google proberen om winkels te in de buurt te vinden die een iPad verkopen. De zoekresultaten moeten op deze manier voor de gebruikers beter worden.