De Google AdWords Editor is software welke Google gratis ter beschikking stelt voor Google AdWords gebruikers. Google AdWords Editor installeer je op een Mac of op een Windows computer. Met de software kun je één of meerdere AdWords accounts offline beheren. Dit kan je alleen of met meerdere personen doen.

google adwords editor

Wat kun je met de Google AdWords Editor?

Met de editor is het heel makkelijk om je AdWords account te beheren. Het grote voordeel komt met meerdere campagnes en lange lijsten met zoekwoorden. Je kunt zeer makkelijk bulkwijzigingen doorvoeren. Wijzigingen kunnen, voordat ze live worden gezet, eerst gecontroleerd worden door collega’s of door de klant.

De voordelen van de Google AdWords Editor

 • Professionele tool voor Google AdWords
 • Het is gratis
 • Draait op een Mac en op een PC
 • Offline werken = snel werken
 • Bulkveranderingen
 • Backups van je account maken en deze als bestand opslaan
 • Samenwerken met collega’s
 • Export naar csv bestand voor bewerking in Excel of in andere software

google adwords editor screenshot

Voor wie is AdWords editor geschikt?

De editor is met name geschikt voor AdWords campagne beheerders die een groot AdWords account hebben, voor bedrijven die met meerdere personen aan campagnes werken en voor bedrijven die met klanten werken. Wijzigingen kunnen in de editor eenvoudig in bulk uitgevoerd worden, voorzien worden van aantekeningen voor collega’s en/ of voor klanten.

Enkele tips voor het gebruik van de editor

Je kunt eenvoudig backups maken met de Google AdWords Editor. Plaats deze backups op je Google Drive. Zo heb je deze overal bij de hand.

Je kunt .aes bestanden importeren en exporteren. Hiermee kun je bijvoorbeeld samenwerken met andere collega’s. Een collega kan in zijn eigen editor werken en het geëxporteerde bestand naar jou toe sturen. Jij kunt de wijzigingen dan in het Google AdWords account plaatsen (na controle).

Met het exporteren naar een .csv bestand kun je de data in Excel gebruiken. Je kunt nu gebruik maken van Excel formules om heel snel veel verandering in te voeren. Bijvoorbeeld standaard advertentie teksten met een kleine variatie. Ook kun je het bestand gebruiken voor third party software.

Historische kwaliteitsscore data is niet in Google AdWords interface beschikbaar maar wel in de Google AdWords Editor. Exporteer regelmatig om een geschiedenis te hebben.

Nog enkele voordelen

 • Met de editor is het makkelijk om in je account te zoeken
 • Het is makkelijk om biedingen te verhogen of te verlagen
 • Je kunt geavanceerde URL wijzigingen doorvoeren, bijvoorbeeld bij een nieuw domein
 • Makkelijk om URL’s handmatig te taggen

Google AdWords Editor downloaden

Wil je de Google AdWords Editor uitproberen? Download deze dan gratis via deze link. Na het downloaden moet je de software installeren, dit kan zowel op een Mac als op een Windows computer. Het enige wat je nu nog moet doen is een account aanmaken en je kunt je AdWords gegevens downloaden en bewerken met de Google AdWords Editor.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!