Hoe werkt WordPress?

WordPress is het populairste open source Content Management Systeem (CMS) dat er te verkrijgen is. Maar hoe werkt WordPress eigenlijk?

De basis van WordPress

Een WordPress website is opgebouwd uit een scripttaal, PHP wat voor de functionaliteit zorgt en een MySQL database waar alle data in opgeslagen wordt. Je hebt nu nog een webhosting pakket en een domeinnaam nodig. Na dit ingericht te hebben, wordt WordPress op de webserver geplaatst waardoor het voor iedereen die op het internet kan, te zien is.

WordPress CMS

Na installatie en configuratie van WordPress, dit wordt meestal door een WordPress specialist gedaan maar dit kun je ook zelf doen, kan de website eigenaar inloggen op het CMS. Nadat er is ingelogd kan men zelf het meeste van de website beheren. Zo kan men:

  • Artikelen aanmaken, bewerken en verwijderen. Dit kunnen nieuwsberichten of blogs zijn.
  • Pagina’s aanmaken, bewerken en verwijderen. Dit zijn meestal informatieve pagina’s.
  • Afbeeldingen, documenten en video’s op de website plaatsen.
  • Reacties beheren.
  • Wijzigingen in de layout aanbrengen
  • En afhankelijk van het thema en de geïnstalleerde plugins kunnen er nog meer aanpassingen gedaan worden.

Het werken met WordPress is zeer eenvoudig. Er wordt vaak gezegd: “Als je met Word overweg kunt, kan je met WordPress werken”. En dit klopt ook wel aardig. WordPress beschikt over een WYSIWYG editor die veel van Word wegheeft. Het beheren van je website is hiermee erg simpel gemaakt.

Wil je meer weten over de voordelen van WordPress? Neem vrijblijvend contact met ons op. We leggen je graag uit waarom jouw website een WordPress website moet worden.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!