Eén van de lastigste dingen van bloggen is om content te vinden om over te schrijven. Of je nu begint of al een tijdje bezig bent met bloggen, nieuwe onderwerpen vinden om over te schrijven blijft lastig. Daarom in dit artikel 5 tips om content voor je blog te vinden.


website content

1 – Vraag het!

De beste manier om waardevolle content voor je doelgroep te vinden is om het je doelgroep te vragen. Schrijf een blog met daarin de oproep dat je hen graag wilt helpen met hun probleem. Maar dat de lezers zelf aan moeten geven wat voor hen interessant is. Op deze manier leer je precies wat jouw doelgroep interessant vindt om te lezen en heb jij er weer een paar onderwerpen voor je blog bij.

2 – Zet je netwerk in

Vertel je netwerk over de blog die je geschreven hebt. Leg uit dat hun reactie belangrijk voor jou is. Wat kun je zoal inzetten?
[checklist]

  • Je mailinglijst
  • LinkedIn connecties
  • Gmail contacten
  • Rolodex kaartjes (visitekaartjes)

[/checklist]

3 – Leer van je conculega’s

Ga naar andere populaire blogs die over jouw kennisgebied gaan. Vaak hebben blogs aan de zijkant een onderdeel met de best gelezen artikelen. Dit is gouden informatie waar jij weer inspiratie vandaan kunt halen voor nieuwe onderwerpen. Je weet al dat het onderwerp leeft onder jouw doelgroep.

4 – Zoek in tijdschriften

Tijdschrifen die over jouw vakgebied gaan, kunnen ook interessante onderwerp opleveren. Door te kijken waar de tijdschriften over schrijven, kom jij aan nieuwe onderwerpen.

5 – Doe een zoekwoorden onderzoek

Een andere benadering is om naar relevante zoekwoorden te gaan zoeken. Met de gratis Zoekwoorden planner van Google kun je gemakkelijk interessante zoekwoorden vinden. Kies voor zogenaamde long tail keywords. Dit zijn zoektermen die uit 4 of meer woorden bestaan. Bijvoorbeeld: “Hoe maak ik een Facebook button op mijn website”. Van deze zin kun je een mooi artikel schrijven.

 

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!