Vraag je je af waarom zo weinig mensen jouw Facebook posts zien? Na het lezen van dit artikel zal het jou duidelijk worden en krijg je 7 tips om je posts beter op te laten vallen.


meer facebook interactie

Veel mensen weten niet dat Facebook haar Edgerank algoritme geupdate heeft naar een complexer Nieuws feed algoritme. Dit algoritme bepaalt met een heleboel wegingsfactoren wie jouw posts ziet en hoe lang deze getoond worden. Het bereik van je posts zie je onderaan je post staan.

Facebook is constant bezig om het bereik van je posts te beperken omdat men graag wil dat je geld gaat uitgeven aan advertenties. De hoeveelheid mensen die jouw Facebook posts ziet is afhankelijk van de interactie op jouw posts. Als je weinig plaatst en er reageren (like/ share) mensen op je posts, zal het gevolg zijn dat jouw posts aan minder mensen getoond worden. Andersom geldt dat hoe meer interactie er op jouw posts is, hoe meer mensen je posts ziet. Normaal is dat ongeveer 20% van jouw volgers jouw posts ook daadwerkelijk ziet. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk interactie op je posts te krijgen.

7 tips voor meer interactie met je Facebook posts

facebook bereik

1. Post regelmatig

Plaats regelmatig een post op Facebook. Maar laat de kwantiteit niet ten koste van de kwaliteit gaan. Als je posts weinig interactie krijgen, zal je fanpage score omlaag gaan en dat heeft weer gevolgen voor de zichtbaarheid van al je posts.

2. Plaats grote afbeelding

Plaats grote afbeeldingen met contrasterende tekst en achtergrond. Op deze manier valt je afbeelding beter op op de Facebook tijdlijn. Afbeeldingen van aantrekkelijke mensen en infographics doen het ook erg goed. Gebruik png bestanden voor de beste kwaliteit.

3. Stel vragen

Spoor je lezers aan om te reageren door vragen te posten. Mensen houden er van om hun mening en advies te geven. Het geeft ze het gevoel belangrijk te zijn en een gevoel verbonden met jou te zijn. Daarbij komt dat vragen comments aanmoedigen wat weer goed voor jouw zichtbaarheid is.

4. Vraag om likes

Vraag om likes maar doe het selectief. Als je dit te veel doet, werkt het niet meer. Bewaar dit dus voor je beste posts. Sommige bezoekers vergeten op de likken button te klikken. Door er simpelweg om te vragen, zul je meer likes ontvangen. Likes zijn goed voor je zichtbaarheid op Facebook.

5. Duik in je verleden

Bekijk de interactie geschiedenis van je fanpage om te achterhalen welke posts populair zijn. Plaats meer van dit soort posts.

6. Speel in op emotie

Plaats afbeeldingen met relevante spreuken en/ of quotes die emotie oproepen. Mensen vinden het leuk om dit soort posts te delen. Dit soort posts krijgen vaak meer likes en shares.

7. Post op drukke tijden

Post op Facebook “spitsuur”. De beste tijden zijn om 13.00 en om 15.00 uur. Als je buiten het spitsuur post, zullen je posts minder mensen bereiken.

 

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!