Ben je druk met SEO bezig? Dan is dit artikel speciaal voor jou! In dit artikel staan 5 handige tools die jouw werkzaamheden een stuk makkelijker maken.

1. SEO Powersuite- Website Auditor

seo powersuite

SEO PowerSuite, het meest complete en betaalbare softwarepakket voor zoekmachine optimalisatie. Je hebt de keuze tussen een gratis en 2 betaalde versies. Het pakket bestaat uit 4 verschillende onderdelen:

Rank Tracker

Met deze tool kun je de ranking van je website bekijken.

Website Auditor

Met de WebSite Auditor kun je je website op 2 onderdele optimaliseren, nl on-site (domein) en on-page (content). De software helpt om ranking potentieel van je hele website te benutten en om specifieke pagina’s voor gekozen zoekwoorden hoger te laten ranken.

SEO SpyGlass

Met SEO SpyGlass kun je de linkbuilding strategy van je concurrenten bekijken. Het geeft precies aan waarmee je concurrent goed scoort in Google.

LinkAssistant

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van SEO om je website hoger in Google te krijgen. LinkAssistant is betaalde software. De software heeft goede rapportage mogelijkheden waarmee je je SEO aanzienlijk kunt verbeteren.

 • Wat kan SEO PowerSuite voor je betekenen?
 • Lijsten met relevante zoekwoorden creëren
 • Posities van websites controleren op zoektermen
 • Website content optimaliseren voor specifieke zoekmachines
 • Een effectieve linkbuilding strategie genereren
 • Inkomende en uitgaande links beheren

2.SEOmoz (Moz)

moz beginners guide to seo

Tegenwoordig kortweg Moz. Eén van de beste websites op het gebied van SEO. Moz heeft een goed SEO product (niet gratis) en daarnaast nog een blog vol met informatie over SEO. Voor de beginners is er een SEO beginners handleiding die online te lezen is of als PDF te downloaden.

3. Copyscape

copyscape

Wil je weten of iemand de teksten van joule website overneemt of dat de teksten die de ingehuurde schrijver geschreven heeft origineel zijn? Dan is Copyscape de tool die jij nodig hebt.

Copyscape speurt het web af en kijkt of de tekst op de opgegeven pagina al elders op het web staat. Als er websites gevonden worden, genereert Copyscape een lijst met een link naar de website. Zo kun je voorkomen dat Google de content op jouw website als duplicate content aanmerkt.

4. SeoQuake

seo quake screenshot

SeoQuake is een browser plugin welke webmasters die zich bezig houden met SEO, Social Media en Internet Marketing helpt. De plugin geeft je via een toolbar informatie over de website die je op dat moment bezoekt. Je ziet in één oogopslag het aantal links naar de webpagina en naar het domein, het aantal interne en externe links, de leeftijd van het domein, de keyword density en andere belangrijke SEO gegevens.

5. Webdeveloper

webdeveloper plugin

Webdeveloper is een browser plugin voor Chrome en Firefox. Met de plugin heb je de beschikking over allerlei handige webdeveloper tools. De plugin is vooral handig voor technische SEO. Je kunt makkelijk bekijken of je website technisch in orde is gemaakt voor de zoekmachines.

Handige functies zijn o.a.

 • met één druk op de knop je CSS en HTML controleren (valideren)
 • de alt Text van afbeeldingen tonen
 • afbeeldingen en link titels tonen
 • pagina bron bekijken
 • meta tag informatie tonen

Extra tips

Vergeet de gratis Google tools niet. 2 Google tools die je zeker moet gebruiken zijn Google Analytics en Google Webmaster Tools.

Heb je iets aan de tips? Heb je zelf nog handige software die je gebruikt? Laat dit dan weten in het commentaar veld hieronder. Deel dit artikel met je vrienden zodat zij ook meer resultaat met hun SEO kunnen halen.

 

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!