Heb je een blog? Voorkom dan dat jouw blog deze 25 veel voorkomende fouten maakt.

1. Niet starten met een blog

Ja, de eerste fout is niet starten met een blog. Het maakt niet uit of je nog niet alles begrijpt, begin!

2 Over de verkeerde onderwerpen bloggen

Lezers willen oplossingen voor hun problemen. Verdiep je in je doelgroep en geef content die waardevol voor je doelgroep is.

3 Proberen te verkopen ipv te connecten

Bloggen gaat om het opbouwen van een relatie en het leveren van waardevolle content, het is geen verkoopkanaal.

4 Niet consequent bloggen

Als je af en toe een nieuw artikel plaatst, zullen je lezers niet snel terugkomen. Plaats daarom regelmatig nieuwe artikelen.

5 Slechte blog titels:

De titel van je blog artikel is er om er voor te zorgen dat bezoekers het gaan lezen. Besteed aandacht aan een pakkende titel.

6 Verwachten dat jouw doelgroep je blog vanzelf bezoekt

Je kunt nog zo veel schrijven, zonder marketing zal niemand het lezen. Promoot altijd je blog bijvoorbeeld via een mailing of social media.

7 Steeds dezelfde soort artikel schrijven

A goede blog is een mix van verschillende soorten artikelen. Besteed aandacht aan de onderwerpen die je gebruikt, varieer!

8 Geen mogelijkheid om commentaar te geven

Een blog is een uitstekende middel om de conversatie met je doelgroep aan te gaan. Zorg er voor dat lezers op je blog kunnen reageren.

9 Niet op commentaar reageren

Lezers die reageren zijn waardevol. Niet reageren op hun vragen is onrespectvol en is de doodsteek voor je blog. Zorg er voor dat je altijd reageert.

10 Conversatie niet aanmoedigen

Zorg er voor dat je (het liefst aan het einde van je artikel) je lezers aanspoort om commentaar achter te laten.

11 Commentaar niet modereren

Zorg er voor dat als er commentaar geplaatst wordt, je in de gaten houdt wat er geplaatst wordt. Jouw blog is zoals jouw huis, jij bepaalt de regels.

12 Geen gast bloggers op je blog

Laat eens iemand anders op je blog schrijven. Dit zorgt voor een andere mening en kan er voor zorgen dat de volgers van de gastblogger jouw blog ontdekken.

13 Geen statistieken bijhouden

Google Analytics is een gratis statistieken tool. Het is heel simpel op je blog te installeren. Je krijgt hiermee insight in joule bezoekersaantallen, welke blogs geode gelezen worsen etc etc.

14 Het verkeerde blog systeem gebruiken

Als je gaat bloggen, gebruik dan het beste systeem. Dat is WordPress. Neem eigen hosting en niet de wordpress.com variant.

15 Een verkeerd WordPress theme gebruiken

Een onnodig complex theme zorgt voor een trage website. Kies een goed, simpel theme. Daar doe je je lezers een plezier mee.

16 Geen aandacht aan je meta tag description besteden

De meta tag description is de teaser die internet surfers over moet halen om op de link naar jouw blog te klikken. Maak deze uitnodigend!

17 Ongeduldig zijn

Verwacht niet dat je meteen je succes hebt na 1 artikel of na 10 artikelen. Succes kan even op zich laten wachten. Blijf doorgaan!

18 Een boek schrijven ipv bloggen

Maak je artikelen niet te lang. Een maximum van 800 woorden is prima. Mocht je artikelen langer zijn, splits het dan op in 2 artikelen.

19 Geen gebruik maken van headings en subheadings

Het gebruik van headings en subheadings zorgt er voor dat lezers snel overzien hoe het artikel is opgebouwd. Lezers krijgen snel een overzicht waar het artikel over gaat.

20 Geen afbeeldingen gebruiken

Veel bloggers vergeten afbeeldingen toe te voegen of voegen een afbeelding toe die niet in relatie staat tot het artikel. Probeer altijd een goede afbeelding toe te voegen.

21 Geen opsomming gebruiken

Een opsomming ( of lijstje) zorgt er voor dat je tekst leesbaarder wordt. Op het internet scannen website bezoekers teksten. Door het gebruik van opsommingen ( en ook hearings) zorg je er voor dat lezers teksten makkelijker kunnen scannen.

23 Teksten kopieëren

Kopieer nooit andermans teksten en plaats deze op jouw blog. Google ziet dit als duplicaten content en kan je daar voor bestraffen.

24 De call to action verboten

Eindig je artikel altijd met een call to actiën. Wat wil je dat de lezer doet nadat hij of zij het artikel gelezen heeft?

25 Social media vergeten

Zorg er voor dat je blog gedeeld kan worden via Social Media. Plaats Twitter, Facebook, LinkedIn en GooglePlus buttons onderaan je artikelen.

Heb je zelf nog blog fouten die je veel ziet? Laat het me weten via het commentaar veld hieronder. Share, Like, Tweet dit artikel.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!