Wat kost een website?

Vraag 3 verschillende offertes bij 3 verschillende webdesign bureaus aan en je zult drie verschillende prijzen krijgen. De verschillen komen door verschillende oorzaken. Het ene webdesignbureau heeft bijvoorbeeld hoge kosten (bijvoorbeeld uurtarief, kosten van het pand etc) die in de prijs doorberekend worden terwijl het andere bureau veel lagere kosten heeft. Ook kan het verschil zitten in de functionaliteit van de website zelf en de extra’s die bij de website geleverd worden. De kosten van een website kunnen zo dus verklaaard worden.

Kosten van een website

De kosten van een worden grofweg bepaald door:

  • Het uurtarief;
  • de functionaliteit;
  • de complexiteit;
  • de positionering van het webdesign bureau.

Goedkope websites heb je al vanaf € 100,- maar je moet je dan echt afvragen of dit de kwaliteit is die je zoekt. Het is net als met goedkope fietsen. Die kun je ook voor heel weinig geld krijgen maar wees niet verbaasd als je na een paar maanden al pech met je fiets hebt.

Voor betaalbaar webdesign moet je toch op een prijs van zo’n € 900,- en meer rekenen. Hiervoor kun je al een goede website krijgen zonder al te veel extra (complexe) functionaliteit en vaak op basis van bestaande vormgeving, zoals een aangekocht template (of theme zoals WordPress het noemt).

Wil je een website op maat laten ontwerpen, dan zul je toch al gauw met een bandbreedte van € 1.500,- tot € 3.000,- rekening moeten houden. En voor complexe websites die speciaal op maat gemaakt moeten worden kan de prijs zelfs tot in de tonnen lopen.

Website laten maken of zelf doen?

Een andere optie is om een website zelf te maken. Maar pas hier mee op. Het zelf doen lijkt op het eerste gezicht goedkoop doordat je geld uitspaart voor een webdesign bureau. Maar het kan je uiteindelijk veel geld en tijd kosten zonder dat het het gewenste resultaat oplevert. Als je een serieuze ondernemer bent, kun je het bouwen van een website het beste aan een specialist overlaten. Zo kun je zelf doen waar je het beste in bent.

Website offerte aanvragen

Denk eerst goed na over je eisen en wensen die je aan je nieuwe website stelt. Schrijf de must haves en de nice to haves op en ga hier mee naar een webdesign bureau om een website offerte op te vragen.

Wil je weten wat je mogelijkheden zijn voor het bouwen van een nieuw website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Deel dit artikel

Deel dit artikel met jouw vrienden!